"Preiss Būve" izdevies kāpināt apgrozījumu par 50,75%

12.05.2022 06:42:00

Industriālo celtniecības un graudu iekārtu objektu būvnieks, žogu un vārtu tirgotājs SIA “Preiss Būve” iesniegtajā gada pārskatā norāda, ka lielākais izaicinājums 2021.gadā bija uzņēmuma pamatdarbības jomā nodrošināt darbības nepārtrauktību.
Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Preiss Būve” apgrozījums palielinājās līdz 7 milj. EUR, kas ir par 50,75% vairāk nekā gadu iepriekš. Pretstatā 104,44 tūkst. EUR lielajiem zaudējumiem gadu iepriekš, pērn uzņēmums strādājis ar 161,76 tūkst. EUR peļņu.

Pērn nozīmīgākie SIA “Preiss Būve” objekti celtniecības nozarē bija graudu pārstrādes kompleksa izbūve AS “Balticovo”, noliktavas būvniecība AS “Stora Enso Latvija”, graudu kompleksa 2.kārtas būvniecība LPKS “Latraps”. Nozīmīgākie SIA “Preiss Būve” projekti žogu, vārtu un to montāžas jomā pagājušajā gadā bijuši SIA “Castor Construction”, SIA “YIT Infra Latvija”, AS “Latvijas Valsts Meži” un SIA “OC Liepāja” projekti.

Neskatoties uz to, ka SIA “Preiss Būve” darbību šogad ietekmēs straujais cenu kāpums būvmateriāliem un metālam, 2022.gadā uzņēmums paplašinās žogu un vārtu tirdzniecību, palielinās vārtu ražošanu. Iecerēts palielināt arī celtniecības objektu pārdošanu lauksaimniecības nozarē.

Lielvārdē reģistrētais SIA “Preiss Būve”, kura patiesais labuma guvējs ir Ingus Vanags, aizvadītajā gadā bija darba devējs 51 darbiniekam. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums pērn samaksājis 213,26 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 102,31 tūkst. EUR. 
.