Dārza mēbeļu ražotājs "EKJU" aizvadītā gada deviņos mēnešos apgrozījis 15,09 milj. EUR

26.05.2022 06:37:00

Kokapstrādes uzņēmums, kas galvenokārt eksportam ražo dārza mēbeles un citus dārza interjera produktus, SIA “EKJU” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 15,09 milj. EUR, bet peļņu līdz 1,08 milj. EUR. Salīdzinot ar pilno aizpērno finanšu gadu, pērn ražotāja apgrozījums laika posmā no 1. janvāra līdz 30.septembrim palielinājies par 15,26%, bet peļņa – par 16,42%.

SIA “EKJU” norāda, ka turpinās intensīva jaunu tirgu apguve gan kvantitatīvi, gan kvalitatīvi. “Turpina pieaugt produkcijas ražošana ar lielāku pievienoto vērtību. Uzlabota produkcijas kvalitāte, kā arī norit darbs ražošanas vides sakārtošanā un pastāvīgi tiek pilnveidoti ražošanas procesi,” teikts SIA “EKJU” vadības ziņojumā. Tāpat kā visus uzņēmuma darbības gadus, arī tagad lielākais SIA “EKJU” darbības izaicinājums ir ražošanas atkarība no sezonalitātes. Ņemot vērā SIA “EKJU” ražotās produkcijas specifiku, galvenais preču pieprasījums ir gada pirmajos piecos mēnešos, tāpēc gada otrajā pusē ražošana notiek, galvenokārt, papildinot noliktavas un izpildot papildu pasākumus.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka Cēsu novada Ieriķos esošais SIA “EKJU” aizvadītajā gadā bija darba devējs 190 strādājošajiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā SIA “EKJU” samaksāja 1,26 milj. EUR. 
1992.gadā reģistrētā SIA “EKJU” patiesie labuma guvēji ir Anrijs Aumalis, Māris Danieks un Laura Galzone.