“Klasmann-Deilmann Latvia” kūdras ražošanas apjomi auguši par 12%

27.05.2022 06:39:00

Valmieras novadā reģistrētais kūdras ieguves uzņēmums SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” ziņo, ka 2021.gadā uzņēmuma kūdras ražošanas apjomi kubikmetros palielinājās par 12% - frēzkūdras ražošanas apjomi palielinājās par 32%, bet gabalkūdras ieguves apjoms samazinājās par 19%. “Kopējais kūdras ražošanas apjomu palielinājums izskaidrojams ar laika apstākļiem, kuri, salīdzinot ar 2020.gadu, bijuši vēl vairāk labvēlīgi kūdras ieguvei,” SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” norāda savā vadības ziņojumā. Pērn SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” spējis nodrošināt kūdras realizācijas pieprasījumu un krājumu atlikumu, nepārtrauktas realizācijas nodrošināšanai.

SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” apgrozījums 2021.gadā audzis līdz 9,98 milj. EUR, bet peļņa līdz 1,11 milj. EUR. Jānorāda, ka 2021.gadā 12% no SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” kopējā realizētā kūdras produkcijas apjoma tika realizēts vietējā tirgū, bet pārējais – saistītam uzņēmumam. Uzņēmuma produkcija realizēta tikai Eiropas Savienības valstīs.

SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” pastāvīgi uzrauga darba ražīgumu un produktivitāti, lai nodrošinātu ražošanas un realizācijas plānu izpildi atbilstoši pieprasījumam.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka SIA “Klasmann-Deilmann Latvia” ir vācu Klasmann-Deilmann GmbH piederošs uzņēmums. Aizvadītajā gadā Latvijā reģistrētais uzņēmums ar darba vietām nodrošināja 87 strādājošos.