"Storent" atkal strādājis ar peļņu

03.06.2022 09:20:00

Industriālās tehnikas nomas kompānija SIA “Storent” aizvadīto gadu raksturo kā izaicinājumiem bagātu. “Darbību nācās pielāgot Covid-19 ietekmei, jo nemitīgi mainījās dažādi ierobežojumi. Veiksmīgi turpinājām attīstīt tiešsaistes pakalpojumu platformu,” teikts SIA “Storent” vadības ziņojumā. 

Pagājušajā gadā SIA “Storent” turpināja piedāvāt savus pakalpojumus 12 nomas punktos visā Latvijā. Neskatoties uz Covid-19 ietekmi un būvniecības apjomu kritumu, 2021.gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Storent” apgrozīja 17,7 milj. EUR, pēc nodokļu nomaksas gūstot 1,3 milj. EUR peļņu. Jānorāda, ka gadu iepriekš SIA “Storent” strādāja ar 289,17 tūkst. EUR zaudējumiem. 

Pērn SIA “Storent” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 851,30 tūkst. EUR, tostarp 572,52 tūkst. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 276,36 tūkst. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Jānorāda, ka aizvadītā gada maijā uzņēmums no valsts saņēmis 100 tūkst. EUR lielu grantu apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

“Uzņēmuma vadība sagaida, ka 2022.gadā turpināsies ES fondu līdzekļu apgūšana un Rail Baltica projekta realizācija, līdz ar to atgriezīsies izaugsme būvniecības apjomu realizācijā. Pieejamā banku finansēšanas politika dos pozitīvu ietekmi uz nekustamā īpašuma tirgu, līdz ar to ir sagaidāms pieaugums dzīvojamā sektora būvniecībā,” gada pārskatā norādījis SIA “Storent”. Šogad uzņēmums plāno ienākumu stabilitāti un gadu noslēgt ar peļņu.