“G4S Latvia” apgrozījums audzis līdz 18,36 milj. EUR

05.06.2022 19:04:00

Aizvadītajā gadā apsardzes kompānija AS “G4S Latvia” turpinājusi veiksmīgi strādāt joprojām gausas ekonomikas attīstības apstākļos, izjūtot lielu spiedienu uz pakalpojuma un produkta cenu no klientu puses, ko radījusi ne tikai agresīva pelēkās zonas cenu politika, bet arī darba spēka trūkums.

Pērn AS “G4S Latvia” apgrozījums audzis par nepilniem 3%, sasniedzot 18,36 milj. EUR. 2021.gadu AS “G4S Latvia” noslēdza ar 237,71 tūks. EUR peļņu.

Iesniegtajā vadības ziņojumā AS “G4S Latvia” norādījis: “Ar lielu gandarījumu varam uzsvērt, ka 2021.gadā uzņēmums ir spējis noturēt klientu portfeli visās biznesa nodaļās, tādā veidā apstiprinot gan sniegto pakalpojumu kvalitāti, gan cenas atbilstību tirgus prasībām.” Pērn uzņēmums turpināja koncentrēties uz inovatīvu tehnoloģiju izpēti un apgūšanu, kas nākotnē dotu iespēju piesaistīt vairāk klientu un palielināt kompānijas apgrozījumu, lielu akcentu liekot uz video tehnoloģiju risinājumiem. 2022.gadā AS “G4S Latvia” galvenie uzdevumi būšot saistīti ar izaugsmes veicināšanu, optimālu risinājumu ieviešanu, kas ļautu palielināt konkurētspēju drošības pakalpojumu tirgū. Uzņēmums iecerējis ļoti aktīvi attīstīt dažādus apsardzes sistēmu tehnoloģiskus un inovatīvus risinājumus. Kā lielāko izaicinājumu uzņēmums šogad uzskata inflācijas straujo kāpumu, kas būtiski var palielināt pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas, kas, savukārt, ietekmēs gan bruto peļņas, gan arī peļņas pirms nodokļiem samazinājumu.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā AS “G4S Latvia” darbinieku skaits audzis līdz 1230. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās apdrošināšanas kompānija pērn samaksājusi 4,15 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 1,93 milj. EUR. Lursoft aprēķinājis, ka uzņēmuma veiktās iemaksas uz vienu strādājošo pērn bijušas augstākas nekā nozarē vidēji. Lursoft dati atklāj, ka drošības nozarē vidējās iedzīvotāju ienākuma nodokļa iemaksas uz vienu darbinieku pērn sasniedza 1,17 tūkst. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas – 2,43 tūkst. EUR. Tikmēr AS “G4S Latvia” tie bijuši attiecīgi 1,58 tūkst. EUR un 3,38 tūkst. EUR.