“New Rosme” pērn būtiski palielinājusi pārdošanas apjomus interneta veikalā

08.06.2022 06:53:00

Sieviešu apakšveļas ražotājs SIA “New Rosme”, kas vienlaikus nodarbojas arī ar šūšanas pakalpojumu sniegšanu Zviedrijas un citiem Eiropas uzņēmumiem, 2021.gadā turpināja darbu pie apgrozāmā kapitāla efektivizācijas pasākumiem, pastāvīgi ražoto preču optimizācijas, kā rezultātā panākti būtiski uzlabojumi gatavās produkcijas noliktavas apjomā un likviditātē. Uzņēmums turpinājis darbu pie materiālu noliktavas optimizācijas, izmantoto materiālu standartizācijas, ar mērķi samazināt materiālu krājumus un palielināt to apriti. 

Lursoft pieejamais gada pārskats liecina, ka 2021.gadā SIA “New Rosme” apgrozījums audzis par 21%, sasniedzot 6,3 milj. EUR. Palielinājusies arī ražotāja peļņa, kas augusi līdz 592,18 tūkst. EUR. SIA “New Rosme” norāda, ka 2021.gadā būtiski palielināti pārdošanas apjomi savā interneta veikalā, kas, turpinoties Covid-19 ierobežojumiem, ļāva uzņēmumam kompensēt ieņēmumu kritumus mazumtirdzniecībā un vairumtirdzniecībā.

Pagājušajā gadā slēgti visi SIA “New Rosme” meitas uzņēmuma Linette Retai OU mazumtirdzniecības veikali Igaunijā, pilnībā pārejot uz tirdzniecību interneta veikalā. Pārskata sagatavošanas brīdī SIA “New Rosme” meitas uzņēmums Igaunijā jau bija likvidēts.

Šogad SIA “New Rosme” plāno turpināt attīstīt uzņēmuma interneta veikala darbību, apgūstot jaunus tirgus ar tiešajām piegādēm no uzņēmuma noliktavām. Uzņēmums plāno stiprināt un attīstīt savu struktūru turpmākam pārdošanas apjomu pieaugumam e-vidē.

Jānorāda, ka, līdz ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, SIA “New Rosme” pieņēmis lēmumu par ražošanas apjomu palielināšanu Ukrainā, darbības pārtraukšanu Krievijas tirgū un visu investīciju iesaldēšanu Baltkrievijā.

Zviedru Rosme Lingerie AB piederošais SIA “New Rosme” 2021.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,38 milj. EUR, tostarp 0,73 milj. EUR valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās un 0,3 milj. EUR iedzīvotāju ienākuma nodoklī. Uzņēmumā aizvadītajā gadā bija nodarbināti 159 darbinieki.