“Certex Latvija” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 6,09 milj. EUR

14.06.2022 06:34:00

Kravu celšanas, nostiprināšanas un pārvietošanas līdzekļu ražotājs un tirgotājs SIA “Certex Latvija” 2021.gadā, pateicoties pozitīvai prognozei attiecībā uz Covid-19 izplatības apkarošanu un uzņēmēju spēju pielāgoties jaunajiem apstākļiem, uzrādījis apgrozījuma kāpumu. Uzņēmums pērn apgrozīja 6,09 milj. EUR, kas ir par 31,9% vairāk nekā 2020.gadā. Augusi arī peļņa, kas pagājušajā gadā sasniedza 623,73 tūkst. EUR. 

Iesniegtajā vadības ziņojumā teikts, ka SIA “Certex Latvija” aizvadītajā gadā novēroja ekonomiskās izaugsmes augšupeju rūpnieciskajā sektorā, būvniecības nozarē, kā arī eksporta tirgos, ko var skaidrot ar pieprasījuma palielināšanos un ekonomisko augšupeju globālā mērogā. “Vērtējot 2021.gadu, var secināt, ka būtisks pieprasījuma palielinājums bija jūtams jau sākot ar gada pirmajiem mēnešiem, pēc kuriem sekoja straujš pieprasījuma pieaugums, kas skaidrojams ar bažām par cenu pieaugumu un uzņēmumu raizēm par preču pieejamību nākotnē,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Certex Latvija”.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka zviedru Axel Johnson International Aktiebolag piederošais SIA “Certex Latvija” 2021.gadā ar darba vietām nodrošināja 34 strādājošos. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums pērn samaksājis nepilnu 1 milj. EUR.