"GroGlass" apgrozījums pagājušajā gadā audzis par 28,5%

14.06.2022 06:49:00

SIA “GroGlass” apgrozījums 2021.gadā palielinājies par 28,5%, sasniedzot 23,28 milj. EUR, bet peļņa augusi līdz 5,39 milj. EUR, kas gada laikā ir kāpums par 59,5%. “2021.gads bija vēl viens veiksmīgs gads uzņēmuma vēsturē, jo sasniedzām vēsturiski augstākos ieņēmumu un ražošanas apjomus, nodrošinot pieaugumu visos segmentos un tirgos,” teikts SIA “GroGlass” vadības ziņojumā.

Līdzīgi kā citi Eiropas uzņēmumi, arī SIA “GroGlass” pagājušā gada vidū saskārās ar ievērojamu enerģijas cenu, kāpumu, kas, savukārt, ietekmēja izejvielu cenas. SIA “GroGlass” veica atbilstošus pasākumus, lai izpildītu savas saistības pret klientiem un akcionāriem. Uzņēmums 2021.gadā turpināja īstenot savu stratēģisko attīstības plānu, lai būtiski palielinātu ražošanas jaudas un saglabātu vadošās pozīcijas tirgū. “Uzņēmums veiksmīgi īstenoja vairākus investīciju projektus, kuru mērķis bija palielināt ražošanas jaudas, kā arī paaugstināt darbības efektivitāti un uzlabot produktu kvalitāti,” vadības ziņojumā norādījis SIA “GroGlass”, piebilstot, ka tas ir sagatavojies, lai 2022.gadā nodrošinātu pastāvīgu izaugsmi un sasniegtu līdz šim labākos darbības rezultātus.

Šogad SIA “GroGlass” īstenos vairākas iniciatīvas ražošanas un piegādes ķēdes procesos, lai paaugstinātu efektivitāti un palielinātu ražošanas jaudas. “Uzņēmums plāno veikt investīcijas inovatīvajās iekārtās, kā arī vēl vairāk attīstīt un uzlabot ražošanas procesus. Turpināsim piešķirt būtiskus resursus pētniecībai un attīstībai, lai nodrošinātu ilgtermiņa izaugsmi,” norādīts SIA “GroGlass” vadības ziņojumā.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka SIA “GroGlass” kapitāldaļu turētājs pastarpināti ir Luksemburgā reģistrētais Daugava Finance S.A. Uzņēmums norādījis, ka tā patiesos labuma guvējus noskaidrot nav iespējams.

Pagājušajā gadā SIA “GroGlass” palielināja darbinieku skaitu līdz 178, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,19 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,6 milj. EUR.