"Fazer Latvija" tirgus daļa pārsniegusi 21%

14.06.2022 09:37:00

Maizes ražotāja SIA “Fazer Latvija” tirgus daļa iepakotas maizes kategorijā Latvijā aizvadītajā gadā pārsniegusi 21%, kas nodrošina uzņēmumam stabilu pozīciju maizes tirgū. Neskatoties uz pandēmijas radītajiem izaicinājumiem un arvien krītošo maizes patēriņu, SIA “Fazer Latvija” apgrozījums 2021.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, pieaudzis par 1,7%, sasniedzot 27,05 milj. EUR. 2021.gadu SIA “Fazer Latvija” noslēdza ar 476,3 tūkst. EUR peļņu.

Somu Fazer Bakeries Ltd. piederošais SIA “Fazer Latvija” pagājušajā gadā bija darba devējs 284 darbiniekiem, liecina Lursoft pieejamie dati. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums pērn samaksājis 2,9 milj. EUR. 

Pagājušajā gadā SIA “Fazer Latvija” uzsācis investīciju projektu jaunas līnijas izbūvē, kas tiks pabeigta 2022.gada 2. ceturksnī. Tiekot turpināts arī darbs pie atkritumu apsaimniekošanas procesu optimizācijas, kā arī plānots samazināt to atkritumu daudzumu, kas netiek pārstrādāts.

“2022.gada sākumā samazinājās Covid-19 ietekme uz uzņēmuma darbu, taču pasaules ģeopolitiskās nestabilitātes iespaidā ievērojami palielinās nepieciešamo izejvielu cenas. Neskatoties uz nestabilo situāciju izejvielu tirgū, kontrolējot izdevumus, monitorējot tirgus tendences un savlaicīgi reaģējot, uzņēmuma vadība plāno sasniegt budžetā noteikto peļņas līmeni,” norādīts SIA “Fazer Latvija” vadības ziņojumā. Tajā arī norādīts, ka uzņēmums veic nepieciešamos pasākumus iepirkumu, operatīvajā un komercdarbībā, lai nodrošinātu uzņēmuma rentabilitāti, kad karš Ukrainā izraisījis neparedzētas cenu svārstības piegādātāju tirgos.