"mogo" pērn nopelnījis nepilnus 4 milj. EUR

17.06.2022 06:40:00

Lietotu automašīnu iegādes finansētājs AS “mogo” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2021.gads uzņēmumam bijis veiksmīgs. Augsts tīrās peļņas līmenis, kas pietuvinājās rekordrezultātam 2019.gadā, tika nodrošināts, apkalpojot saistītos uzņēmumus un turpinot portfeļa pārdošanas darījumu stratēģiju. 2021.gada laikā februārī un jūlijā pārdoti AS “Primero Finance” portfeļi 6,5 milj. EUR nominālvērtībā. Darījumi radīja 2 milj. EUR peļņu, turpinot stiprināt likviditāti un rentabilitāti. Vienlaikus saistītajām personām nodrošinātais finansējums pieauga no 33,9 milj. EUR 2020.gada beigās līdz 42 milj. EUR 2021.gada beigās. 

AS “mogo” apgrozījums 2021.gadā sasniedza 7,75 milj. EUR, bet peļņa pēc nodokļu nomaksas – nepilnus 4 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais uzņēmuma gada pārskats. Tajā arī norādīts, ka pagājušajā gadā uzņēmums turpināja īstenot dažādus digitālā un bezsaistes mārketinga pasākumus, kas palīdzējuši vairot zīmola popularitāti un stiprināt tā atpazīstamību. Šogad AS “mogo” darbā svarīga būšot kredītportfeļa kvalitātes nodrošināšana, kā arī klientu pieredzes uzlabošana, sniedzot pakalpojumus radniecīgiem uzņēmumiem.

Lursoft izziņas informācija rāda, ka AS “mogo” šobrīd reģistrētas četras struktūrvienības, tostarp interneta vietne, tirdzniecības vieta, klientu apkalpošanas daļa, kā arī birojs. Kopumā uzņēmumā pērn bija nodarbināti 49 strādājošie.

AS “mogo” patiesais labuma guvējs ir Aigars Kesenfelds, kuram patiesā labuma guvēja statuss šobrīd reģistrēts 99 uzņēmumos Latvijā.