cenuklubs.lv apgrozījums pērn samazinājies par 23,78%

19.06.2022 16:58:00

Tirgotāja SIA “cenuklubs.lv” apgrozījums aizvadītajā gadā sarucis līdz 23,33 milj. EUR. Gada laikā tas ir kritums par 23,78%, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Uzņēmums norādījis, ka apgrozījuma kritums 2021.gadā tieši saistīts ar Covid-19 izplatības ieviestajiem ierobežojumiem, kas noteica darba laika ierobežojumus veikalu darbībai klātienē, būtiski samazinot klientu plūsmu. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA “cenuklubs.lv” pagājušajā gadā plaši izmantojis valsts piešķirtos atbalstus Covid-19 krīzes seku mazināšanai. Uzņēmums saņēmis gan grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, gan arī VID atbalstījis tirgotāja nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku līdz trim gadiem. Dīkstāvē esošajiem darbiniekiem pērn izmaksāta atlīdzība no valsts līdzekļiem.

Neskatoties uz apgrozījuma kritumu, SIA “cenuklubs.lv” peļņa palielinājusies par 45,05%, sasniedzot 761,1 tūkst. EUR.

Jānorāda, ka 2021.gadā SIA “cenuklubs.lv” bija darba devējs 194 darbiniekiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā tirgotājs pērn samaksājis 1,75 milj. EUR.

Šogad SIA “cenuklubs.lv” galveno uzmanību veltīšot uzņēmuma atpazīstamības veicināšanai, ieguldot resursus reklāmā, paplašinot preču sortimenu un palielinot pārdošanas efektivitāti, pēc iespējas samazinot izmaksas. Vadības ziņojumā norādīts, ka uzņēmums paredz uzturēt savus darbības apjomus tuvu iepriekšējam līmenim.

Pirms 20 gadiem reģistrētā SIA “cenuklubs.lv” kapitāldaļu turētāji ir pieci – Sarmīte Kalniņa, Aldis Rakickis, Liene Šķerberga, Arnis Šķerbergs un Mārtiņš Subris.