Porainā gāzbetona ražotāja "Bauroc" apgrozījums sasniedzis 16,9 milj. EUR

27.06.2022 06:28:00

SIA “Bauroc” apgrozījums pērn sasniedzis 16,9 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar gadu iepriekš, 2021.gadā porainā gāzbetona izstrādājumu ražotāja apgrozījums palielinājies par 36,7%. Vienlaikus augusi arī peļņa, rādītājam pagājušajā gadā pieaugot līdz 975,52 tūkst. EUR.

“Kaut arī 2021. gads bija izaicinājumu pilns, jo, īpaši pārskata gada pēdējā ceturksnī, būtiski pieauga ražošanai nepieciešamo pamatmateriālu un energoresursu cenas, SIA “Bauroc” izdevās pabeigt pārskata gadu ar labiem rezultātiem,” teikts SIA “Bauroc” vadības ziņojumā, norādot, ka apgrozījuma un peļņas pieaugums skaidrojams ar ražošanas un pārdošanas apjoma palielinājumu, pieaugot pieprasījumam celtniecības materiālu tirgū.

Turpinot 2020.gadā iesākto, arī pērn uzņēmums veica nozīmīgas investīcijas rūpnīcas tehnoloģiskajās iekārtās. Iegādāta jauna, moderna produkcijas iepakojuma līnija, uzstādīts arī jauns autoklāvs.

Pirms 20 gadiem reģistrētā SIA “Bauroc” īpašnieks ir igauņu AS “Bauroc”, liecina Lursoft izziņas informācija. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Ivars Paplavskis.

Aizvadītajā gadā SIA “Bauroc” bija darba devējs 81 darbiniekam. Ražotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 1,45 milj. EUR.