“MADARA Cosmetics” apgrozījums audzis par 21,3%

28.06.2022 06:43:00

Latvijā lielākais kosmētikas ražotājs AS “MADARA Cosmetics” 2021.gadā turpinājis īstenot izaugsmes stratēģiju un virzījies tuvāk gala klientam, gan kāpinot pārdošanu e-veikalā, gan paplašinot sadarbību ar trešo pušu interneta veikaliem, kā arī palielinot valstu skaitu, kurās uzņēmums pilda izplatītāja funkcijas, sadarbojoties ar mazumtirgotājiem. Jānorāda, ka AS “MADARA Cosmetics” produkti tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm, galvenokārt Eiropas Savienībā.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pērn AS “MADARA Cosmetics” apgrozījums, salīdzinot ar 2020.gadu, palielinājies par 21,3%, sasniedzot 18,9 milj. EUR.  Finanšu gadu kosmētikas ražotājs noslēdza ar 3,48 milj. EUR peļņu. Konsolidētais apgrozījums aizvadītajā gadā sasniedza 19,37 milj. EUR, bet peļņa – 3,67 milj. EUR. Jānorāda, ka koncernu veidoja AS “MADARA Cosmetics” un tās meitas uzņēmumi SIA “MADARA Retail”, SIA “Cosmetics NORD” GmbH “MADARA Cosmetics” Vācijā, kā arī pērn dibinātais SIA “Cosmetics NORD” meitas uzņēmums SIA “Selfnamed”.

Aizvadītajā gadā AS “MADARA Cosmetics” tirgū ieviesusi virkni inovatīvu un ilgi gaidītu produktu. Jauno produktu apgrozījums, pēc uzņēmuma sniegtās informācijas vadības ziņojumā, veidoja 1,4 milj. EUR.

Koncerna ilgtermiņa ieguldījumi 2021.gadā pārsniedza 1,7 milj. EUR, no tiem ražošanās iekārtās ieguldīti vairāk nekā 600 tūkst. EUR. “Mātes uzņēmuma ražošanas procesa kapacitāte joprojām ir pietiekoša, lai turpinātu izaugsmi līdzšinējā tempā,” teikts AS “MADARA Cosmetics” vadības ziņojumā.

Turpmākajos gados koncerna izaugsmes pamatā būs spēcīgāka tirgus attīstība, pārņemot tiešās izplatīšanas funkcijas. Tiks attīstīta tirdzniecība jaunos un augošos tirgos, turpināsies darbs pie e-veikala platformas attīstības, kā arī tiks stiprināta sadarbība ar trešo pušu interneta tirdzniecības kanāliem. “Izaugsmi sagaidām arī kontraktražošanas un print-on-demand segmentā. SIA “Selfnamed” ir AS “MADARA Cosmetics” pirmais tehnoloģiskais jaunuzņēmums, kuru attīstījām, redzot specifisko maza apjoma partiju ražošanas pieprasījumus. Esam izveidojuši atsevišķu ražošanas procesu un pašapkalpošanās interneta vietni selfnamed.com. Uzņēmums ir veiksmīgi uzsācis darbu un redzam pozitīvu interesi no tirgus,” skaidrots AS “MADARA Cosmetics” vadības ziņojumā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā AS “MADARA Cosmetics” bija darba devējs 158 darbiniekiem. Uzņēmums norādījis, ka darba vietu skaits pērn palielinājies par 24, un izvirzīto mērķu sasniegšanai komandas paplašināšana aktīvi turpinās arī 2022.gadā.

Jānorāda, ka 2021.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā AS “MADARA Cosmetics” samaksājusi 1,96 milj. EUR, no tiem 1,06 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,55 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.