Pasludināta "Rīgas Taksometru parks" maksātnespēja

28.06.2022 06:55:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings informē, ka saņemtas ziņas par AS “Rīgas Taksometru parks” maksātnespējas procesa pasludināšanu. Par procesa administratori iecelta Natālija Sidorova.

Jānorāda, ka šogad februārī uzņēmumam jau bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, taču jau aprīlī tas izbeigts, jo tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānu nebija atbalstījis likumā noteiktais kreditoru vairākums.

Uzņēmumam kopš šī gada maija reģistrēts Valsts ieņēmumu dienesta piemērots nodrošinājums, kas liedz tam reģistrēt komercķīlas, tās pārjaunot, pārreģistrēt vai grozīt. Pēc Lursoft pieejamās informācijas, AS “Rīgas Taksometru parks” šobrīd nav reģistrēta neviena aktīva komercķīla.

Uz š.g. 20. jūniju AS “Rīgas Taksometru parks” bija uzkrāts 74,8 tūkst. EUR liels nodokļu parāds.

Jānorāda, ka gan pērn, gan arī 2020.gadā AS “Rīgas Taksometru parks” aktīvi izmantoja valsts sniegtās atbalsta iespējas Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai. Tā, piemēram, vairākkārt atbalstīta uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku, izmaksātas algu subsīdijas, kā arī piešķirts atbalsts dīkstāvē esošajiem uzņēmuma darbiniekiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pēdējos gados ievērojami samazinājies AS “Rīgas Taksometru parks” darbinieku skaits. Ja 2017.gadā uzņēmumā bija nodarbināti nepilni 600 strādājošie, tad 2019.gadā – 441, 2020.gadā – 272, bet pērn – vien 64. Jāpiebilst, ka nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā AS “Rīgas Taksometru parks” 2021.gadā samaksājis 424,80 tūkst. EUR.

AS “Rīgas Taksometru parks”, kura patiesais labuma guvējs ir Leopolds Muižnieks, 2020.gadā strādāja ar 573,49 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem. Uzņēmējam patiesā labuma guvēja statuss reģistrēts arī SIA “RTP Serviss” un SIA “RTP Auto Apkope”. Abiem uzņēmumiem aizvadītā gada decembrī izbeigta darbība, savukārt SIA “RTP Serviss” gadījumā jau arī uzsākts likvidācijas process.