"Enefit" apgrozījums teju dubultojies

29.06.2022 06:33:00

Igaunijas nacionālajai energokompānijai piederošais elektroenerģijas un dabasgāzes tirgotājs SIA “Enefit” 2021.gadā būtiski palielinājis apgrozījumu. Ja 2020.gadā uzņēmums apgrozīja 57,66 milj. EUR, tad pērn tie bija jau 114,88 milj. EUR. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Enefit” norādījis, ka iemesls straujajam apgrozījuma kāpumam bija arī straujais elektroenerģijas tirgus cenas pieaugums. Tas pats attiecas arī uz gāzes cenas pieaugumu.

Neskatoties uz straujo apgrozījuma kāpumu, SIA “Enefit” turpināja strādāt ar zaudējumiem. Pagājušajā gadā tie veidoja 2,54 milj. EUR. Zaudējumi galvenokārt radušies straujā elektroenerģijas tirgus cenu pieauguma dēļ un tāpēc, ka uzņēmums 2021.gadā nolēma esošajiem klientiem, kas bija noslēguši fiksētās cenas līgumos, tos nepārskatīt.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Enefit” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 23,2 milj. EUR.

“Uzņēmums pārskata gadā piedzīvoja būtisku izaugsmi privātpersonu tirgū, šobrīd nodrošinot elektroenerģiju vairāk nekā 50 tūkstošiem mājsaimniecību Latvijā,” norādījis SIA “Enefit”. Vienlaikus SIA “Enefit” 2021.gadā turpināja attīstīt savu produktu portfeli un Latvijas tirgū sāka piedāvāt elektroauto uzlādes risinājumus privātpersonām un uzņēmumiem.

Šogad SIA “Enefit” turpināšot darbu pie juridisko un mājsaimniecību klientu portfeļa paplašināšanas, kā arī atjaunīgās enerģijas projektu un energoefektivitātes risinājumu piedāvājuma attīstības, kur straujākā izaugsme paredzama saules enerģijas sistēmu uzstādīšanā un elektroauto uzlādes risinājumiem.