"Averoja" apgrozījums audzis par 51%

30.06.2022 06:25:00

SIA “Averoja”, kuras darbība saistīta ar tūrisma un ar to saistīto pakalpojumu sniegšanu valsts sektora iestādēm un organizācijām, kā arī ar ienākošā tūrisma apkalpošanu, 2021.gadā palielināja savu apgrozījumu līdz 4,76 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir kāpums par 51,2%. Tas, pirmkārt, skaidrojams ar pandēmijas izplatības mazināšanos un Covid-19 sertifikāta ieviešanu, kas būtiski atviegloja tūristu un biznesa ceļošanu pārvietošanos Eiropā un citviet pasaulē. Jānorāda, ka SIA “Averoja” pērn piedalījusies visos valsts un pašvaldības izsludinātajos iepirkumos par tūrisma pakalpojumu iegādi. Dalība iepirkumos rezultējusies ar noslēgtiem līgumiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā SIA “Averoja” uzvarējusi 10 publisko iepirkumu konkursos, no tiem septiņos gadījumos pasūtītājs bijis Zemkopības ministrija. Šogad SIA “Averoja” uzvarējusi jau teju 20 publisko iepirkumo konkursos.

Neskatoties uz to, ka uzņēmuma biznesa pakalpojumu sniegšana teju pus gadu atradās dīkstāvē, optimizējot izmaksas un izmantojot valsts atbalsta instrumentus, SIA “Averoja” izdevies 2021.gadu noslēgt ar peļņu. Pērn tā bija 9 tūkst. EUR.

Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Averoja” norādījusi, ka šogad tās prioritāte joprojām būs korporatīvo klientu segmenta attīstība.

SIA “Averoja” reģistrēta 1996.gadā un pieder Sanitai Ruginai. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 11 darbinieki.