"Astarte-Nafta" apgrozījums palielinājies par 25,08%

04.07.2022 06:57:00

Degvielas tirgotāja SIA “Astarte-Nafta” apgrozījums 2021.gadā audzis līdz 55,08 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Gada laikā tas ir kāpums par 25,08%. Pārskata gadu degvielas tirgotājs noslēdzis ar 202,27 tūkst. EUR peļņu. “Kopš pandēmijas sākuma situāciju mazumtirdzniecības nozarē lielā mērā ietekmēja valstī noteiktā ārkārtējā situācija un dažādi ar tirdzniecību saistīti ierobežojumi. Tomēr kopumā 2021.gadā nozare spēja saglabāt pozitīvu apgrozījuma pieaugumu,” teikts SIA “Astarte-Nafta” vadības ziņojumā. Tajā uzņēmums arī norādījis, ka pārtikas mazumtirdzniecības apgrozījums saglabājās nemainīgs, savukārt degvielas tirdzniecības kopējais pieaugums, salīdzinot ar 2020.gadu, ir par nepilniem 3%, taču tas joprojām nav ļāvis sasniegt 2019.gada kopējo degvielas realizācijas apjomu.

Uzņēmums norāda, ka Krievijas militārais uzbrukums Ukrainai radījis nopietnu ietekmi uz pasaules ekonomiskās un politiskās situācijas tālāko attīstību, būtiski ietekmējot resursu pieejamību, atsevišķu izmaksu posteņu pieaugumu, kas ietekmē arī SIA “Astarte-Nafta” tālāko attīstību. “Uzņēmuma darbības rezultāti šobrīd ir stabili, tomēr ir neskaidrība par turpmākām Krievijas un Baltkrievijas darbībām, sankciju apjomu un to ietekmi nākotnē,” norādījusi SIA “Astarte-Nafta”.

SIA “Astarte-Nafta” īpašumā ir akcīzes preču noliktava, servisa bāze un 30 degvielas uzpildes stacijas visā Latvijā, no kurām 16 atrodas Zemgalē. Uzņēmums turpināšot investēt tālākā attīstībā, lielu uzmanību pievēršot vides aizsardzības pasākumiem.

Jānorāda, ka pērn Jānim Anspokam un Ligitai Dzenei piederošā SIA “Astarte-Nafta” bija darba devējs 319 darbiniekiem. Degvielas tirgotājs nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pagājušajā gadā samaksāja 23,94 milj. EUR.