"Biļešu Serviss" turpinājis strādāt ar zaudējumiem

04.07.2022 08:57:00

Aizvadītajā gadā turpinājis sarukt SIA “Biļešu Serviss” apgrozījums, liecina Lursoft Multi atskaites dati. Uzņēmums 2021.gadā apgrozījis 362 tūkst. EUR, gadu noslēdzot ar 175,26 tūkst. EUR zaudējumiem. Ar zaudējumiem SIA “Biļešu serviss” strādāja arī 2020.gadā. Jānorāda, ka vēl pirms Covid-19 pandēmijas, t.i., 2019. un 2018.gadā, SIA “Biļešu Serviss” apgrozījums pārsniedza 2 milj. EUR atzīmi.

“Uzņēmuma darbību pārskata gadā būtiski ietekmēja Covid-19 pandēmija, kad gan 2021.gada pavasarī, gan arī rudenī kultūras pasākumi bija slēgti vai arī daļēji apturēti. Daudzi pasākumi tika atcelti, kā rezultātā viena no būtiskākajām SIA “Biļešu Serviss” aktivitātēm 2021.gadā bija biļešu atgriešana. Lai arī uzņēmums centās saviem klientiem piedāvāt citas izklaides iespējas, piemēram, tiešsaistes pasākumus, tomēr tie neguva no pircēju puses tik lielu atsaucību,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “Biļešu Serviss”.

SIA “Biļešu Serviss” aktīvi izmantojis valsts piedāvātās atbalsta iespējas, saņemot gan subsīdijas no Valsts Kultūrkapitāla fonda, gan dīkstāves, gan arī algu subsīdijas par kopumā 44,80 tūkst. EUR.

Ņemot vērā, ka 2022.gadā ir atjaunojusies iespēja apmeklēt kultūras pasākumus, SIA “Biļešu Serviss” strādā ar pasākumu organizatoriem, lai izstrādātu interesantu piedāvājumu pasākumu apmeklētājiem. Vienlaikus uzņēmuma vadība norāda, ka kultūras nozare Covid-19 pandēmijas laikā ir piedzīvojusi lielu lejupslīdi, tāpēc nozare atjaunojas lēnāk, kā tas sākotnēji bija plānots. “Vairāku pasākumu, uz kuriem notika biļešu tirdzniecība, norise nav zināma divu iemeslu dēļ: organizatori nav spējuši izturēt Covid-19 pandēmijas laiku, tāpēc paziņojuši par maksātnespēju vai arī ir tuvu tai, savukārt otrs būtisks apstāklis ir Krievijas iebrukums Ukrainā. Tā rezultātā vairāki no izziņotajiem māksliniekiem ir iekļauti Ārlietu ministrijas “melnajā sarakstā”,” savā vadības ziņojumā norādījis SIA “Biļešu Serviss”.

Uzņēmums plāno papildināt tiešsaistes biļešu tirdzniecības sistēmas funkcionalitāti un atjaunot tehniskos resursus biļešu tirdzniecības nodrošināšanai.

SIA “Biļešu Serviss” vienīgais kapitāldaļu turētājs ir igauņu AS Piletilevi.