"Eco Baltia vide" sasniegusi visu laiku augstāko apgrozījumu un peļņu

04.07.2022 11:17:00

SIA “Eco Baltia vide” apgrozījums pērn, salīdzinot ar gadu iepriekš, palielinājies par 10 milj. EUR, sasniedzot 34,18 milj. EUR. Apgrozījuma pieaugums pamatā esot saistīts ar jauno Rīgas teritoriju apsaimniekošanu no 2020.gada jūnija, paplašināto darbu otrreizējo izejvielu šķirošanā un apsaimniekošanā, kā arī sākto darbu jaunos novados.

 Vienlaikus arī augusi uzņēmuma peļņa, kas sasniegusi nepilnus 6 milj. EUR, no tās 1,9 milj. EUR ir reorganizācijas rezultāts. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Eco Baltia vide” sasniegusi augstāko apgrozījuma un peļņas rādītāju visā tā darbības laikā. Uzņēmums reģistrēts 1996.gadā.

2021.gadā SIA “Eco Baltia vide” turpināja īstenot savu attīstības stratēģiju, veicinot otrreizējo izejvielu šķirošanas infrastruktūras pieejamību. Vadības ziņojumā norādīts, ka 2021.gadā 31,4% no uzņēmuma apsaimniekotā atkritumu apjoma tika nodrošināta atkārtota izmantošana vai pārstrāde. Pērn arī attīstīti citi vides apsaimniekošanas pakalpojumi – teritoriju uzkopšana, būvgružu izvešana, elektroiekārtu un citu videi kaitīgo atkritumu apsamniekošana, kā arī transporta pakalpojumi.

2021.gada sākumā notika aktīvu pārvaldības uzņēmuma SIA “MRTL” un SIA “Eco Baltia vide” apvienošana, kā rezultātā SIA “MRTL” tika pievienota pie SIA “Eco Baltia vide”. Pagājušā gada nogalē arī apvienoti AS “Eco Baltia” grupas vides sektora uzņēmumi - SIA “Eco Baltia vide” un SIA “Eko Kurzeme”. Vadības ziņojumā norādot uz pagājušā gada svarīgākajiem notikumiem, SIA “Eco Baltia vide” arī norādījusi, ka tā pērn kļuva par Lietuvas uzņēmuma “Ecoservice” 100% akciju turētāju. Lietuvas grupas uzņēmums sastāv no vairākiem uzņēmumiem, kas nodarbojas ar sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, otrreizējo izejvielu pārstrādi un būvniecības atkritumu savākšanu, kā arī sniedz citus ar vides apsaimniekošanu saistītus pakalpojumus.

Pārskata periodā SIA “Eco Baltia vide” turpināja investīcijas autoparka, iekārtu un tehniskā nodrošinājuma atjaunošanā un uzlabošanā ar mērķi nodrošināt nepārtrauktu uzņēmuma darbību un pakalpojumu sniegšanu klientiem augstākajā kvalitātē. Uzņēmums arī strādā pie investīciju projektiem otrreizējo izejvielu apsaimniekošanas un šķirošanas tīkla paplašināšanai reģionos, tekstila šķirošanas infrastruktūras attīstības, kā arī turpina attīstīt autotransporta parku. Jāpiebilst, ka 2021.gadā SIA “Eco Baltia vide” Latvijā izvietoja vairāk nekā 100 tekstila šķirošanas konteinerus sadarbībā ar citiem operatoriem.

Aizvadītajā gadā SIA “Eco Baltia vide” bija darba devējs 369 darbiniekiem, valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 2,08 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,96 milj. EUR.

SIA “Eco Baltia vide” patiesā labuma guvēja ir Deimante Korsakaite.