Mazumtirgotāja “Mārksmens” apgrozījums pērn audzis par 13%

06.07.2022 06:14:00

SIA “Mārksmens”, kura pamatdarbība saistīta ar pārtikas un pirmās nepieciešamības preču mazumtirdzniecību vietējo veikalu tīklā “top”, 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 37,93 milj. EUR. Gada laikā tas ir pieaugums par 13,08%. Augusi arī tirgotāja peļņa, rādītājam palielinoties līdz 2,75 milj. EUR.

Aizvadītajā gadā SIA “Mārksmens” savu saimniecisko darbību veica 42 struktūrvienībās – mazumtirdzniecības veikalos, picērijā, kā arī kulinārijas un konditorejas cehos. Lai paplašinātu mazumtirdzniecības veikalu tīklu un nodrošinātu uzņēmuma tālāku attīstību, atvērti jauni veikali Rīgā, Olainē, Piņķos un Ulbrokā, savukārt aizvērts veikals Kauguros. Lai turpinātu attīstīt mazumtirdzniecības veikalu ķēdi, šogad SIA “Mārksmens” atvēra veikalu Tīreļos, Valgundes pagastā, kā arī paredzēts šogad veikt rekonstrukcijas darbus divos veikalos – Ulbrokā un Rīgā, Cēsu ielā 18.

Lursoft esošā informācija rāda, ka mazumtirgotājs 2021.gadā palielināja darbinieku skaitu līdz 377 strādājošajiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā tas pērn samaksājis 3,4 milj. EUR.

SIA “Mārksmens” reģistrēts 1997.gadā un vienādās daļās pieder Dacei un Mārim Brokiem.