Mazumtirgotājs "LPB" pērn nopelnījis 3,27 milj. EUR

08.07.2022 06:54:00

AS “LPB”, kas nodarbojas ne tikai ar pārtikas mazumtirdzniecību un vairumtirdzniecību, bet arī konditorejas izstrādājumu ražošanu un nekustamā īpašuma apsaimniekošanu, aizvadītajā gadā apgrozīja 46,42 milj. EUR. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas 2021.gadā bija 3,27 milj. EUR. 

Aizvadītajā gadā AS “LPB” mazumtirdzniecības tīklā strādāja 41 pārtikas veikals, 1 tirdzniecības stends un 2 kafejnīcas. Saimniecisko darbību veica arī maiznīca “Priekule”.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pagājušajā gadā tirgotājs ar darba vietām nodrošināja 600 darbiniekus, kopumā valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās samaksājot 1,86 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,71 milj. EUR. Kopumā uzņēmums nodokļu maksājumos pērn samaksāja nepilnus 5 milj. EUR. 
Šogad AS “LPB” plāno uzlabot preču sortimentu, apkalpošanas kvalitāti un palielināt saimnieciskās darbības rentabilitāti mazumtirdzniecības veikalos. Tāpat arī iecerēts optimizēt mazumtirdzniecību un turpināt palielināt tirgus daļu konditorejas ražošanā un atvērt jaunus pārtikas veikalus. 

1992.gadā reģistrētajam AS “LPB” ir četri patiesie labuma guvēji – Juris Aizezers, Aloizs Norkus, Atis Sausnītis un Jāni Strautiņš.