"PAROC" šogad paredz pieprasījuma pieaugumu

08.07.2022 06:09:00

Celtniecības materiālu vairumtirgotājs SIA “PAROC” pagājušajā gadā audzējis apgrozījumu par 9%, rādītājam sasniedzot 11,17 milj. EUR. Pieaugumu uzņēmums skaidro ar energoefektivitātes aktivitāšu palielināšanos. Jānorāda, ka līdz ar apgrozījumu augusi arī uzņēmuma peļņa, kas palielinājusies par 11% un sasniegusi 263,47 tūkst. EUR. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums pērn samaksājis 2,36 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamā informācija.

Šogad SIA “PAROC” vadība paredz tirgus pieprasījuma pieaugumu. “Augstais pieprasījums galvenokārt saistīts ar energoefektivitātes pasākumiem, kas tiek apmaksāti no 2014. – 2020.gada Eiropas Savienības finansējuma. Sakarā ar veiksmīgi veikto siltināšanas projektu apjomu iepriekšējos gados, turpinās siltināšanas nozīmes nostiprināšanās sabiedrības apziņā, kas veicina pieprasījumu pēc uzņēmuma produkcijas,” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda SIA “PAROC”.

Paroc koncerna uzņēmumu ražoto produktu tirdzniecība veido 100% no SIA “PAROC” gada apgrozījuma. Uzņēmuma kapitāldaļu turētājs ir somu Paroc Group Oy.