"Selva Būve" cer iekļūt starp TOP 20 Latvijas vadošajiem būvniecības uzņēmumiem

08.07.2022 07:04:00

Būvkompānija SIA “Selva Būve” iesniegtajā vadības ziņojumā norāda, ka tās sniegto pakalpojumu kvalitāte, atpazīstamība un pieredze veicinājusi celtniecības pakalpojumu sniegšanas apjoma stabilitāti, kas ir būtisks faktors nozarē esošās konkurences apstākļos. Pērn SIA “Selva Būve” noslēgusi vairākus jaunus un inovatīvus ilgtermiņa būvniecības līgumus, kas uzņēmumam nākotnē nodrošinās stabilu saimniecisko darbību, paaugstinās rentabilitātes rādītājus un apgrozījumu.

Ja 2020.gadā SIA “Selva Būve” apgrozīja 10,64 milj. EUR, tad pērn būvkompānijas apgrozījums audzis jau līdz 14,25 milj. EUR. “Šādu rezultātu galvenokārt ietekmēja 2021.gada veiksmīgā darbība. Lai gan uzņēmumu ietekmēja Covid-19 pandēmija, un tas saņēma valsts atbalstu 200 tūkst. EUR vērtībā, iepriekš noslēgtie līgumi sniedza stabilitāti un izaugsmi,” vadības ziņojumā norādījusi SIA “Selva Būve”. Uzņēmuma kopējie aktīvi 2021.gada beigās, salīdzinot ar gada sākumu, palielinājās par 1,64 milj. EUR jeb 26%, kas galvenokārt saistīts ar uzkrātiem būvniecības ieņēmumiem.

Aizvadīto gadu Mārupes novadā reģistrētā SIA “Selva Būve” noslēgusi ar 50,54 tūkst. EUR peļņu.

Jānorāda, ka aizvadītajā gadā SIA “Selva Būve” bija darba devējs 44 darbiniekiem. Lursoft aprēķinājis, ka valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uz vienu darbinieku uzņēmums pērn samaksājis 6,17 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī 3,18 tūkst. EUR, kas ir vairāk nekā nozarē vidēji. Pēc Lursoft pieejamajiem datiem, pērn dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecības sektorā strādājošo uzņēmumu vidējās iemaksas uz vienu darbinieku veidoja, attiecīgi, 3,58 tūkst. EUR un 1,75 tūkst. EUR.

SIA “Selva Būve” mērķis ir turpināt veiksmīgu attīstību būvniecības nozarē un iekļūt 20 vadošo Latvijas būvniecības uzņēmumu skaitā. Šogad uzņēmums plāno ieviest jaunas un inovatīvas tehnoloģijas visos ražošanas procesos, kas ļaus nodrošināt ilgtspējīgu būvniecību, augstu darbu kvalitāti un servisu visos būvniecības procesos. Uzņēmums 2022.gadā ir noslēdzis jaunus būvniecības līgumus, kas veicinās apgrozījuma palielināšanos. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šogad uzņēmums noslēdzis 5,5 milj. EUR vērtu iepirkuma līgumu ar Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centru par ēdnīcas jaunbūvi un esošā kluba ēkas nojaukšanu NBS Aviācijas bāzē Rembates pagastā, Ogres novadā.

SIA “Selva Būve” vienīgais īpašnieks un patiesais labuma guvējs ir Rolands Orlovskis.