"Valmiermuižas alus" cer šogad palielināt apgrozījumu par 20%

08.07.2022 10:52:00

Aizvadītajā gadā SIA “Valmiermuižas alus” turpinājis attīstīties atbilstoši savai misijai, kas paredz atgriezt alu uz svētku galda, piedāvājot arvien bagātākas alus garšas un veidojot alus baudīšanas kultūru Latvijā. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Valmiermuižas alus” norādījis, ka 2021.gadā tā pārdotā alus apjoms litros samazinājies par 1,5%, bet bezalkoholisko dzērienu pārdošanas apjoms litros audzis par 44%.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka pagājušajā gadā SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījums palielinājās līdz 5,8 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 274,9 tūkst. EUR.

“Alus darītavai nozīmīgu pārdošanas apjomu veido restorāni un bāri, kuru darbība pavasarī un ziemā tika būtiski ierobežota Covid-19 dēļ, tā rezultātā pārdošana restorānos un bāros pērn bija vēl mazāka nekā 2020.gadā, tāpēc alus darītava no janvāra līdz martam samazināja būvēšanas apjomus, tikai aprīlī atsākot brūvēt alu ar pilnu jaudu,” teikts SIA “Valmiermuižas alus” vadības ziņojumā, norādot, ka vasaras mēnešos, kad tika atcelti Covid-19 ierobežojumi, piedzīvots līdz šim vēsturiski lielākais alus pārdošanas apjoms. Pārdošanas apjoma pieauguma līderis 2021.gadā bija Kokmuižas eili. Lai meklētu jaunas eilu garšas, tika izbrūvētas 15 Kokmuižas testa partijas.

Uzņēmums secinājis, ka arvien vairāk bezalkoholisko dzērienu pircēju priekšroku dod tīrām Latvijas garšām, kurās ir vairāk sulas un mazāk cukura. “Gardu muti” zelteru pārdošanu uzņēmumam 2021.gadā izdevās palielināt par 45%, uzsākot zelteru eksportu arī uz Zviedriju, Igauniju un Lietuvu. Jānorāda, ka pērn no kopējā SIA “Valmiermuižas alus” apgrozījuma eksports veidoja 7,1%. Uzņēmums eksportē savu produkciju uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Zviedriju, Dāniju, Īriju un Lielbritāniju.

Šogad SIA “Valmiermuižas alus” iecerējis palielināt apgrozījumu par 20%, kāpinot pārdotā alus apjomu par 10%, bet zelteru pārdošanu par 40%.

Aizvadītajā gadā SIA “Valmiermuižas alus” bija darba devējs 68 darbiniekiem. Uzņēmums pērn nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 1,8 milj. EUR.