Pasludināta vairumtirgotāja "Baltā Bura" maksātnespēja

13.07.2022 06:23:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka izbeigts pērn pasludinātais SIA “Baltā Bura” tiesiskās aizsardzības process un pasludināta uzņēmuma maksātnespēja. Pieejamā informācija liecina, ka maksātnespējas process pasludināts, jo SIA “Baltā Bura” nav spējusi nokārtot tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plānā noteiktās saistības.

Uz š.g. 7. jūliju vairumtirgotājam bija reģistrēts 5,34 milj. EUR liels nodokļu parāds, tāpat arī tam spēkā ir divi Valsts ieņēmumu dienesta piemēroti nodrošinājumi. Vienu no tiem VID Nodokļu parādu piedziņas pārvalde piemērojusi jau 2018.gada septembrī.

2020.gadā SIA “Baltā Bura” apgrozījusi 34,29 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 3,55 milj. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites informācija liecina, ka ar apgrozījuma kritumu uzņēmums strādājis kopš 2018.gada.

Vēl 2020.gada pārskatā SIA “Baltā Bura” norādījusi, ka tā turpinājusi paplašināt savu klientu un piegādātāju tīklu, kā arī attīstīt pārdošanas tehnoloģiju. Jānorāda, ka 2020.gadā uzņēmums izplatīja vairāk nekā 95 partneru produkciju.

Uzņēmuma saimniecisko darbību būtiski ietekmējuši VID veiktie divi auditi, kuru rezultātā saņemti nodokļu uzrēķini. Papildu nodokļu iemaksas uzņēmumam aprēķinātas ar 2018.gada 17.septembra lēmumu. SIA “Baltā Bura” gan nav piekritusi audita rezultātiem, tāpēc likumā noteiktajā kārtībā aizstāvējusi savas tiesības tiesā.

Tieši negatīvo VID lēmumu rezultātā, kā arī Covid-19 ietekmē SIA “Baltā Bura” apgrozījums 2020.gadā saruka par 24%.

Jānorāda, ka vēl 2020.gada pavasarī VID atbalstījis uzņēmuma nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadali termiņos vai atlikšanu uz laiku.

Vairumtirgotāja SIA “Baltā Bura” patiesais labuma guvējs ir Rafails Deifts.