“BYKO-LAT” apgrozījums pērn palielinājies par 48%

13.07.2022 10:12:00

Kokmateriālu ražotāja un vairumtirgotāja SIA “BYKO-LAT” apgrozījums 2021.gadā audzis līdz 122,88 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir pieaugums par 48%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka ievērojamu kāpumu uzrādījusi arī SIA “BYKO-LAT” peļņa, kas palielinājusies no 5,49 milj. EUR 2020.gadā līdz 15,59 milj. EUR pērn.

“2020.gada otrajā pusē kļuva skaidrs, ka ar Covid-19 saistītie ierobežojumi un strādāšana no mājām radījuši lielāku pieprasījumu pēc DIY produktiem, būvmateriāliem un mēbelēm. Pieaugot pieprasījumam, nozarē nokritās pieejamo kokmateriālu krājumi, kā rezultātā pagarinājās piegādes termiņi un strauji pieauga cenas visā piegādes ķēdē,” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis SIA “BYKO-LAT”. Uzņēmums norādījis, ka pieaugoša pieprasījuma tirgus tendences turpinājās arī 2021.gadā, vasaras vidū radot gandrīz deficīta apstākļus, kā rezultātā zāģmateriālu cenas Eiropā pieauga līdz šim neredzētam rekordlīmenim. “Uzņēmums spēja izmantot šo tirgus situāciju savā labā, lai ievērojami palielinātu pārdošanas apjomu un gandrīz trīskāršotu gada peļņu,” skaidro SIA “BYKO-LAT”. Lai gan kopš 2021.gada 4. ceturkšņa esot vērojams zāģmateriālu cenu kritums, šobrīd esošais cenu līmenis joprojām ievērojami pārsniedzot 2020.gada sākuma cenu līmeni.

SIA “BYKO-LAT” skaidro, ka joprojām saglabājas augsts pieprasījums pēc uzņēmuma ražotajiem logiem, durvīm, dārza precēm un mājām. 2021.gadā ražošanas jaudas bija pilnībā noslogotas un arī šim gadam jau šobrīd ir pietiekami liels pasūtījumu apjoms.

Aizvadītajā gadā nodarbināto skaits SIA “BYKO-LAT” audzis līdz 570 darbiniekiem. VID publiskotie dati rāda, ka uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2021.gadā samaksājis 4,35 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 2,3 milj. EUR.

1993.gadā reģistrētais SIA “BYKO-LAT” pieder zviedru Bergs Timber AB. Lursoft dati rāda, ka Zviedrijas kapitāla uzņēmumam Latvijā pieder vēl viens kokapstrādes nozarē strādājošs uzņēmums – SIA “Vika Wood”.