Covid-19 pandēmija ietekmējusi arī “Pure Chocolate” finanšu rezultātus

14.07.2022 07:47:00

Aizvadītajā gadā salduma ražotāja SIA “Pure Chocolate” darbību ietekmējuši Covid-19 ierobežojumi. Uzņēmuma apgrozījums 2021.gadā samazinājies par 7%. Kritums saistīts ar HoReCa un tūrisma segmenta klientiem, kā arī krities pieprasījums pēc dāvanu segmenta produkcijas. “Pārskata gadā krīzes ietekmes mazināšanai izmantoti dažādi kompensējošie valdības piedāvātie atbalsta mehānismi 550 tūkst. EUR apmērā,” norādījis SIA “Pure Chocolate”.

Pagājušajā gadā SIA “Pure Chocolate” apgrozīja 2,58 milj. EUR, gadu noslēdzot ar 72,01 tūkst. EUR peļņu. Pēc Lursoft Multi atskaitē pieejamās informācijas, iepriekš ar peļņu uzņēmums strādājis 2014.gadā. Aizvadītajā gadā SIA “Pure Chocolate” nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājusi 314,19 tūkst. EUR.

2021.gadā SIA “Pure Chocolate” turpināja gan esošās sadarbības, gan arī uzsāka jaunu sadarbību ar ievērojamiem tirdzniecības partneriem Vācijā, Dānijā, Somijā, Norvēģijā, ASV un Japānā.

Uzņēmums norāda, ka nākotnē tiks investēts zīmola attīstībā un jaunu receptūru izstrādē, lai nostiprinātos kā premium klases inovatīvs zīmols ar starptautisku atpazīstamību. Pateicoties jaunajiem klientiem un darījumiem plānota izaugsme eksporta tirgos.