"Liepājas Papīrs" turpinājis strādāt ar apgrozījuma un peļņas kāpumu

15.07.2022 06:39:00

AS “Liepājas Papīrs” otro gadu pēc kārtas turpinājis strādāt ar apgrozījuma pieaugumu, savukārt uzņēmuma peļņa palielinājusies jau ceturto gadu pēc kārtas, liecina Lursoft Multi atskaites dati. Pērn AS “Liepājas Papīrs” apgrozīja 8,05 milj. EUR, kas ir par 5% vairāk nekā 2020.gadā. Vienlaikus uzņēmuma peļņa, neskatoties uz materiālu cenu un resursu (gāze, elektrība, ūdens) cenu pieaugumu, palielinājusies par 15%, sasniedzot 0,53 milj. EUR.

Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 112 darbinieki. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums samaksāja 776,61 tūkst. EUR.

2021.gadā AS “Liepājas Papīrs” turpināja mērķtiecīgi mazināt ražošanas un pārdošanas apjomus Krievijas tirgum, kam par iemeslu bijuši augstie riski nesaņemt samaksu, Krievijas rubļa kursa svārstības u.c. Vienlaikus AS “Liepājas Papīrs” norādījis, ka Krievijas tirgus pamešana būs liels izaicinājums, jo tas jākompensē ar jauniem eksporta tirgiem citās valstīs. Jāpiebilst, ka kopš 2022.gada februāra uzņēmumam vairs nav sadarbības partneru Krievijā.

Pērn AS “Liepājas Papīrs” pasūtīja drukas iekārtu OMET no Itālijas un gatavās produkcijas kontroles un griešanas iekārtu FLEXOUR no Polijas. Tās uzņēmumam ļaus palielināt ražošanas apjomus un kvalitātes kontroli.