"UPB Nams" strādājis ar zaudējumiem

20.07.2022 07:44:00

SIA “UPB Nams” lielākais projekts aizvadītajā  pārskata gadā bija “Preses nama” pārbūve Rīgā, kur darbi tika uzsākti jau 2020.gadā. Pērn uzņēmums arī turpināja viesnīcas projektēšanu un būvniecības darbus Rīgas lidostas teritorijā. Tāpat arī turpinājās aktīva darbība pie Integrālās izglītības institūta ēkas, Sporta kompleksa jaunbūves Alūksnē un NBS GS Aviācijas bāzes remontdarbnīcu būvniecības.

“Būtiskākā ietekme uz uzņēmuma rezultātu saistīta ar izejmateriālu cenu pieaugumu, pamatā metāla cenas sadārdzinājumu, taču praktiski tas attiecināms uz gandrīz visām būvmateriālu grupām. Īstermiņā Latvijas tirgū šāds izejmateriālu kāpums nav risināms saskaņā ar noslēgtajiem būvniecības līgumiem, kuri daļai klientu ir konkursa sastāvdaļa un noslēgti pirms pārskata gada,” vadības ziņojumā norādījis SIA “UPB Nams”.

Aizvadītajā gadā SIA “UPB Nams”, kura patiesie labuma guvēji ir Uldis Pīlēns, Māris Mors un Madara More, nodokļu maksājumos samaksājis 2,03 milj. EUR. Uzņēmumā pērn bija nodarbināti 106 darbinieki.

Pretstatā 61,46 milj. EUR lielajam apgrozījumam 2020.gadā, pērn SIA “UPB Nams” apgrozīja 26,61 milj. EUR. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka aizvadītajā gadā būvuzņēmums strādājis ar 2,02 milj. EUR zaudējumiem. Pēdējo reizi ar zaudējumiem uzņēmums strādājis 2017.gadā, liecina Lursoft Multi atskaites informācija.

Šogad SIA “UPB Nams” turpina darbu pie uzsāktiem aktīviem būvniecības procesiem, tostarp “Preses nama” pārbūves, tāpat arī būvprojekta izstrādes, autoruzraudzības un būvniecības Daugavas stadiona vieglatlētikas manēžā ar multifunkcionalitāti.