Ceļu un tiltu būvnieks "ACBR" pērn strādājis ar zaudējumiem

22.07.2022 05:20:00

SIA “ACBR”, kura pamatdarbība saistīta ar autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transporta inženierbūvju būvniecību, 2021.gadā apgrozīja 21,32 milj. EUR, no tiem 91% veidoja ieņēmumi no būvdarbu veikšanas. Salīdzinot ar gadu iepriekš, uzņēmuma apgrozījums sarucis par 14,11%. Pretstatā 1,4 milj. EUR lielajai peļņai 2020.gadā, aizvadīto gadu uzņēmums noslēdzis ar 0,94 milj. EUR lieliem zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka iepriekš ar zaudējumiem Rēzeknē reģistrētais uzņēmums pēdējo reizi strādājis 2016.gadā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pērn aprīlī SIA “ACBR” saņēmis 100 tūkst. EUR lielu grantu no valsts apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai.

Aizvadītajā gadā SIA “ACBR” bijis darba devējs 232 darbiniekiem. Iedzīvotāju ienākuma nodoklī uzņēmums samaksājis 0,67 milj. EUR, savukārt valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 1,3 milj. EUR.

“Autoceļu, ielu, laukumu, tiltu un citu transporta inženierbūvju būvniecība, pārbūve un atjaunošana lielā mērā ir atkarīga no valsts un pašvaldību pasūtījumiem un pieejamā finansējuma, kā arī no resursu pieejamības, to cenu svārstībām un laicīgas projektu īstenošanas,” teikts SIA “ACBR” vadības ziņojumā. Jānorāda, ka uzņēmums, kā daļa no ACB Grupas, ieviesis risku kontroles pasākumus, lai uzraudzītu tādus stratēģiski svarīgākos riskus kā likviditāte, tirgus risks, kredītrisks, naudas plūsmas risks. Tas ļauj laikus novērst vai minimizēt iespējamos draudus sabalansētai saimnieciskajai darbībai.

1991.gadā reģistrētā SIA “ACBR” patiesais labuma guvējs ir Valdis Lejnieks.