"Aldaris" valdē iecelta uzņēmuma personāla direktore Elīna Aščuka

22.07.2022 05:33:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām AS “Aldaris” valdē. Lursoft izziņas informācija rāda, ka uzņēmuma valdes locekles amatu atstājusi Lina Markevičiūte, un viņas vietā amatā stājusies Elīna Aščuka.

Jānorāda, ka izmaiņas amatpersonās vakar reģistrētas kopskaitā 88 uzņēmumiem un organizācijām.

Lina Markevičiūte AS “Aldaris” valdes locekles amatā atradās kopš 2020.gada februāra. Lursoft pieejamā informācija liecina, ka Elīna Aščuka iepriekš nav ieņēmusi amatus citu Latvijas uzņēmumu valdēs vai padomēs. Līdz šim viņa bijusi “Carlsberg Baltic”, tostarp arī AS “Aldaris”, personāla direktore. Kopā ar viņu AS “Aldaris” valdē turpinās ieņemt Aurimas Simas.

AS “Aldaris” pārskats par 2021.gadu vēl nav pieejams, taču Lursoft dati rāda, ka pēdējos desmit gadus uzņēmums strādājis ar zaudējumiem. 2020.gadā tie sasniedza 2,8 milj. EUR.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā AS “Aldaris” nodokļu maksājumos samaksājis 21,8 milj. EUR. No tiem 1,1 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,6 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis. Uzņēmumā pērn strādāja 167 darbinieki.