Neskatoties uz Covid-19 ierobežojošajiem pasākumiem, "Sportland" apgrozījums kāpis

22.07.2022 08:21:00

SIA “Sportland” vadības ziņojumā teikts, ka līdz ar 2021.gada oktobri, kad atkārtoti stājās spēkā ar Covid-19 izplatību saistītie ierobežojumi, kas paredzēja arī veikalu aizvēršanu, tas ietekmēja gan mazumtirdzniecības apgrozījumu šajos mēnešos, gan arī kopējo pārskata perioda apgrozījumu. Uzņēmuma darbībā galvenais uzsvars aizvadītajā finanšu gadā tika likts uz saimnieciskās darbības efektivitātes paaugstināšanu un tirdzniecības attīstīšanu internetā. Uzņēmums aizvadītajā gadā atvēra jaunu “Sportsdirect” veikalu tirdzniecības parkā “Alfa”, kā arī divus jaunus “Sportland” veikalus. Rezultātā SIA “Sportland” izdevies kāpināt savu apgrozījumu.

Laika periodā no 2021.gada 1. maija līdz 2022.gada 30. aprīlim SIA “Sportland” izdevies kāpināt apgrozījumu līdz 41,45 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 10,6%. Palielinājusies arī tirgotāja peļņa, kas sasniegusi 5 milj. EUR.

Lursoft esošā informācija rāda, ka 2021.gadā SIA “Sportland” vairākkārt saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī atbalstu algu subsīdijām un atlīdzības izmaksas dīkstāvē esošajiem darbiniekiem.

Jaunajā finanšu gadā SIA “Sportland” turpinās paaugstināt saimnieciskās darbības efektivitāti, lai spētu nodrošināt uzņēmuma veiksmīgu darbību. Šogad plānoti rekonstrukcijas darbi veikalos tirdzniecības centros “Spice”, “Galerija Centrs”, kā arī Daugavpilī.

Aizvadītajā finanšu gadā SIA “Sportland” bija darba devējs 322 darbiniekiem.

Šobrīd SIA “Sportland” reģistrētas 35 aktīvas struktūrvienības.

SIA "Sportland" ir igauņu kapitāla uzņēmums, savukārt tā patiesais labuma guvējs ir Ashley Michael James Wallace no Lielbritānijas.