"Tez Tour" apgrozījums pērn trīskāršojies

25.07.2022 06:26:00

Lai arī tūroperatora SIA “Tez Tour” apgrozījums aizvadītajā gadā trīskāršojies, tas aizvien nav sasniedzis pirmspandēmijas līmeni. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka 2019.gadā SIA “Tez Tour” apgrozīja 39,8 milj. EUR, savukārt pērn tā apgrozījums pieauga līdz 20,1 milj, EUR. Neskatoties uz ievērojamo apgrozījuma pieaugumu, arī 2021.gadā SIA “Tez Tour” strādāja ar zaudējumiem, tiem sasniedzot 1,1 milj. EUR.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2021.gadā SIA “Tez Tour” saņēmis grantus apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tāpat arī izmaksāta atlīdzība dīkstāvē esošajiem darbiniekiem un atbalstīta nokavēto nodokļu maksājumu samaksas sadale termiņos vai atlikšana uz laiku līdz trim gadiem. Aizvadītajā gadā SIA “Tez Tour” bija darba devējs 28 darbiniekiem un nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 458,67 tūkst. EUR.

“Covid-19 stipri ietekmēja tūrisma nozari.  Mūsu lidojumu programma atsākās 2021.gada aprīlī, bet uz mūsu pamata galamērķi Turciju pirmais lidojums tika veikts 24.aprīlī, programmai turpinoties līdz pat oktobra beigām. 2021.gada rudenī uzņēmums realizēja ziemas sezonas lidojumus uz Spāniju (Tenerifes salu) un Ēģipti (Hurgadu un Šarm-eš-šeihu. Pat tikai ar šiem, dažiem, galamērķiem, uzņēmumam tika nodrošināta atveseļošanās un stabila funkcionēšana arī krīzes periodā,” teikts SIA “Tez Tour” vadības ziņojumā. Pērn deviņu mēnešu periodā uzņēmums apkalpoja 29,7 tūkst. tūristu.

Šogad SIA “Tez Tour” plāno palielināt apkalpoto tūristu apjomu par 15 – 20%.

SIA “Tez Tour” kapitāldaļu turētājs ir spāņu GERMESINVEST SL.