Kravu pārvadātājs "Dinotrans" palielinājis apgrozījumu līdz 32,48 milj. EUR

27.07.2022 06:15:00

SIA “Dinotrans”, kas nodarbojas gan ar sauszemes kravu pārvadājumiem, gan arī ar kravas auto tirdzniecību, 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 32,48 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, tas ir kāpums par 55,4%. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka palielinājusies arī uzņēmuma peļņa pēc nodokļiem, rādītājam sasniedzot 868,74 milj. EUR.

Ropažu novadā reģistrētais SIA “Dinotrans” aizvadītajā gadā bija darba devējs 292 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās tas pērn samaksāja 1,06 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,55 milj. EUR.

Kopš 2015.gada SIA “Dinotrans” galvenais mērķis ir būt ilgtspējīgam uzņēmumam. Tas ietver kļūšanu par sociāli atbildīgu uzņēmumu pret saviem darbiniekiem, kā arī būšanu uzņēmumam, kas rūpējas par apkārtējo vidi, apzinoties, ka darbojas nozarē, kas piesārņo vidi. Uzņēmums kravu pārvadājumu nodrošināšanai izmanto arī sašķidrināto dabas gāzi (uzņēmuma flotē ir jau 91 tālbraucēju kravas automašīna, kuru var uzpildīt arī ar sašķidrināto biogāzi), atjauno autoparku ar EUR 6 klases automašīnām. Jānorāda, ka 2021.gadā SIA “Dinotrans” patērēja 5,36 milj. l degvielas, no kuriem 0,56 milj. l bija atjaunojamā degviela. Fosilās degvielas patēriņš tika samazināts par 10%, līdz ar to oglekļa dioksīds – par 1365 t.

Šogad SIA “Dinotrans” turpina autoparka atjaunošanu, slēdzot jaunus finanšu nomas līgumus, kā arī meklē jaunus sadarbības partnerus, IT risinājumus un procesu uzlabojumus.

SIA “Dinotrans” kapitāldaļu turētāji ir Allans Aukštikalnis no Latvijas un Staffan Bengt Magnus Resare no Zviedrijas.