Tirgotāja "VITA mārkets" apgrozījums audzis par 8,12%

27.07.2022 08:51:00

Mazumtirgotāja SIA “VITA mārkets” apgrozījums 2021.gadā palielinājies par 8,12%, sasniedzot 104,8 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Pērn augusi arī tirgotāja peļņa, kas pēc nodokļu nomaksas palielinājusies līdz 4,89 milj. EUR. Peļņas pieaugumu SIA “VITA mārkets” skaidro ar uzņēmuma organisku izaugsmi, kā arī efektīvu LEAN sistēmas ieviešanu. “Ņemot vērā pēdējās tendences tirgū, uzņēmums turpina strauji attīstīties, un tā finansiālais stāvoklis vērtējams kā stabils, ar augšupejošu pozitīvu tendenci,” uzsver SIA “VITA mārkets”. Šogad uzņēmums plāno peļņu palielināt par 10%, vienlaikus norādot, ka lielu ietekmi uz nākotnes peļņu atstās darba tirgus svārstības.

SIA “VITA mārkets” pieder veikali “Elvi” un “Alk Outlet” visā Latvijas teritorijā. Papildu iepriekšminētajiem zīmoliem, uzņēmums operē arī ar veikalu “Meistars” un trīs bistro “Ņamma”. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka šobrīd SIA “VITA mārkets” ir reģistrētas 108 struktūrvienības, to vidū arī vairāki tirdzniecības automāti.

Aizvadītajā gadā SIA “VITA mārkets”, kura patiesais labuma guvējs ir Imants Rendenieks, ar darba vietām nodrošināja 788 darbiniekus. Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā informācija rāda, ka tirgotājs valsts kopbudžetā nodokļu maksājumos 2021.gadā samaksājis 6,47 milj. EUR.