Degvielas mazumtirgotāja "KOOL Latvija" apgrozījums audzis par 24%

29.07.2022 06:32:00

Pārskata gadā SIA “KOOL Latvija” veica dažas būtiskas izmaiņas, optimizējot un pārstrukturizējot iekšējos procesus, kas deva nozīmīgu ietekmi konkurētspējas saglabāšanai un darbības turpināšanai arī Covid-19 pandēmijas laikā. Pērn uzņēmums iegādājies arī degvielas uzpildes staciju Jelgavā, kā rezultātā tā darbības piektajā gadā tīklā ietilpa desmit degvielas uzpildes stacijas, kā arī viena automazgātuve.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “KOOL Latvija” apgrozījums palielinājās par 24%, sasniedzot nepilnus 17 milj. EUR. Uzņēmums pērn turpinājis strādāt ar zaudējumiem, tiem sarūkot līdz 539,5 tūkst. EUR.

Jānorāda, ka pagājušajā gadā SIA “KOOL Latvija” ar darba vietām nodrošināja 75 strādājošos, kopumā gada laikā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājot 715,33 tūkst. EUR.

Šogad maijā SIA “KOOL Latvija” saņēmusi Konkurences padomes atļauju iegādāties SIA “Gotika Auto” piederošo 27 degvielas uzpildes staciju tīklu. Pēc darījuma noslēgšanas iegādātās stacijas pakāpeniski tiks pārveidotas par “KOOL Latvija” zīmolam atbilstošām degvielas uzpildes stacijām.

Jānorāda, ka 2021.gada augustā notika SIA “KOOL Latvija” īpašnieka maiņa, īpašumtiesībām 100% apmērā pārejot Igaunijas uzņēmumam “Aqua Marina”.