Dmitrijam Mazepinam piederošā “Uralkali Trading” apgrozījums audzis līdz 2,8 miljardiem eiro

02.08.2022 11:22:00

Aizpagājušā gada apgrozījuma saraksta līderis SIA “Uralkali Trading” pērn saglabājis savas pozīcijas, būtiski palielinot apgrozījumu, kā arī kāpinot peļņu, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats.

Lursoft aprēķinājis, ka SIA “Uralkali Trading” apgrozījums 2021.gadā palielinājies par 54,85%, sasniedzot 2,8 miljardus eiro. Pēc tam, kad 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 90,48 milj. EUR zaudējumiem, pērn gūta 46,95 milj. EUR liela peļņa pēc nodokļu nomaksas.

SIA “Uralkali Trading”, kas ietilpst Krievijas lielākā kālija hlorīda ražotāja grupā, aizvadīto gadu raksturo kā minerālmēslu nozarei labvēlīgu, jo stabilais pieprasījums pēc kālija minerālmēsliem uz cenu kāpuma fona ļāva uzņēmumam palielināt pārdošanas apjomus eksporta tirgos. 2021.gada beigās pasaules minerālmēslu tirgu raksturoja lieli piegādes apjomi un cenu nostiprināšanās. “Kālija minerālmēslu piegāžu apjoma samazināšanos Ķīnas un Indijas tirgiem zemo līgumcenu dēļ kompensēja piegāžu apjoma pieaugums uz Ziemeļameriku un rekordaugsts importa līmenis Brazīlijā,” teikts SIA “Uralkali Trading” vadības ziņojumā. SIA “Uralkali Trading” ir četras filiāles – Singapūrā, Panamā, Pekinā (Ķīnā) un Deli (Indijā) – ar nolūku efektīvāk reaģēt uz vietējo tirgu izmaiņām. Tāpat arī uzņēmumam reģistrēti seši meitas uzņēmumi.

2015.gadā reģistrētā SIA “Uralkali Trading” patiesais labuma guvējs ir sankciju sarakstos iekļautais Dmitrijs Mazepins. Uzņēmējam patiesā labuma guvēja statuss šobrīd reģistrēts četros Latvijas uzņēmumos - SIA “Uralkali Trading”, SIA “URALCHEM Trading”, SIA “Riga fertilizer terminal” un SIA “Ventamonjaks”.