“Latvijas Tirgotāju savienība” nopelnījusi 1,05 milj. EUR

03.08.2022 06:50:00

SIA “Latvijas Tirgotāju savienība”, kas apvieno mazos un vidējos Latvijas pārtikas mazumtirdzniecības uzņēmumus tīklā “LaTS”, aizvadītajā gadā palielinājusi apgrozījumu līdz 11,10 milj. EUR. Salīdzinot ar gadu iepriekš, rādītājs aizvadītā gada laikā audzis par 6,24%. Finanšu gadu SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” noslēgusi ar 1,05 milj. EUR lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Analizējot tirgus un tā attīstības tendences, SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” secinājusi, ka Latvijas mazumtirdzniecības tirgus ir piesātināts. “Tendences rāda, ka 2022.gadā turpināsies sīva konkurence starp pārtikas mazumtirgotāju ķēdēm/ apvienībām, notiks tirgus dalībnieku konsolidācija, kā arī to pārvilināšana no vienas apvienības uz otru,” vadības ziņojumā norādījusi SIA “Latvijas Tirgotāju savienība”, piebilstot, ka pašiem veikalu īpašniekiem šis būs stabilizācijas gads. Uzņēmums paredz, ka pieaugs zīmola spēks, svarīgs faktors būs preču pašizmaksas samazināšana.

Lai uzlabotu savu konkurētspēju, SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” veic investīcijas IT jomā. Lai nostiprinātu konkurētspēju, nozīmīgi resursi tiks ieguldīti arī loģistikas attīstībā.

Lursoft dati rāda, ka 2007.gadā reģistrētās SIA “Latvijas Tirgotāju savienība” patiesie labuma guvēji ir Raimonds Okmanis un Inga Tunste. Pērn uzņēmumā strādāja 19 darbinieki.