"Mobilukss" palielinājis apgrozījumu par 33,66%

22.08.2022 06:56:00

Nespecializētās vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA “Mobilukss” apgrozījums 2021.gadā palielinājies par 33,66%, sasniedzot 76,2 milj. EUR. Tirgotāja peļņa pēc nodokļu nomaksas pagājušajā gadā veidoja 241,8 tūkst. EUR.

Lursoft dati rāda, ka pirms divdesmit gadiem reģistrētais SIA “Mobilukss” pērn bija darba devējs 75 strādājošajiem. Nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā uzņēmums pagājušajā gadā samaksājis 1,45 milj. EUR.

“Pēdējo trīs gadu laikā uzņēmums paplašināja savu sortimentu. Izaugsme bija novērojama sadzīves tehnikas, instrumentu, santehnikas un apkures preču pārdošanā. Pērn uzņēmums Maskavas ielā 493, Rīgā atvēris savu loģistikas centru,” vadības ziņojumā norādījis SIA “Mobilukss”.

Uzņēmums paredz, ka spēs savu izaugsmi saglabāt arī šogad. “Pēc ciešākas integrācijas plāna visā Kesko Senukai e-komercijas grupā, uzņēmums turpinās koncentrēties uz savu lomu kā preču piegādātājs māsas uzņēmumiem, izmantojot izplatīšanas centru Rīgā. Uzņēmums maksimāli izmantos savas IT sistēmas un cilvēku kompetenci krājumu un noliktavu pārvaldībā, pārkraušanā un preču piegādē vietējiem klientiem, kā arī pārrobežu sūtījumos uz Lietuvu un Igauniju,” skaidro SIA “Mobilukss”. Galvenā uzmanība šogad tiks pievērsta efektivitātes uzlabošanai un sinerģijai ar Kesko grupas uzņēmumiem, kas, savukārt, nodrošina spēcīgu finansiālu, vadības un stratēģisku atbalstu turpmākajai attīstībai.

SIA “Mobilukss” kapitāldaļu turētājs ir SIA “1A grupa”, kas, savukārt, pieder lietuviešu UAB “Penktoji projekto bendrove”, kam Latvijā pieder arī SIA “Senuku tirdzniecības centrs”.