Pasludināta "Faberlic Baltija" maksātnespēja

29.08.2022 06:38:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka aizvadītajā nedēļā pasludināts SIA “Faberlic Baltija” maksātnespējas process. Par procesa administratoru iecelts Romāns  Žeglovs.

Klientu Portfelis jau ziņoja, ka drīz pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Eiropas Savienība noteica sankcijas pret publiskās akciju sabiedrības “Faberlic” dibinātāju Alexei Nechaev, kurš ir arī SIA “Faberlic Baltija” patiesais labuma guvējs. Marta vidū uzņēmējs iekļauts arī Lielbritānijas sankciju sarakstā. Alexei Nechaev atbalstījis Putina lēmumu atzīt Doņeckas Tautas Republiku un Luhanskas Tautas Republiku par neatkarīgām valstīm, tādējādi destabilizējot Ukrainu un apdraudot Ukrainas teritoriālo integritāti.

Pamatus kosmētikas kompānijai “Faberlic” Nechaev lika 1997.gadā, izveidojot pirmo tiešās tirdzniecības kompāniju Krievijā “Russian Line”. 2001.gadā “Russian Line” nosaukums mainīts uz “Faberlic”.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pārskatu par 2021.gadu tiešās tirdzniecības kosmētikas kompānija SIA “Faberlic Baltija” vēl nav iesniegusi. Aizpērn uzņēmuma apgrozījums auga līdz 20,63 milj. EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidoja 835,02 tūkst. EUR.

Balstoties uz VID publiskoto informāciju, SIA “Faberlic Baltija” 2021.gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksāja 0,89 milj. EUR. Uzņēmumā pērn strādāja 59 darbinieki.

Šogad jūnija vidū SIA “Faberlic Baltija” izslēgts no PVN maksātāju reģistra.

Līdz maksātnespējas pasludināšanai SIA “Faberlic Baltija” valdes locekļi bija Andrei Faizrakhmanov un Konstantin Barmashov no Krievijas. Amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos ne viens, ne arī otrs nav ieņēmis.