Dzelzsbetona konstrukciju ražotājs “Consolis Latvija” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

30.08.2022 08:18:00

Saliekamā dzelzsbetona konstrukciju ražotājs SIA “Consolis Latvija” iesniegtajā vadības ziņojumā norādījis, ka 2021.gadā tā saražoto konstrukciju apjoms tonnās palielinājies par aptuveni 30%, sasniedzot 65 tūkst. t. “Kā galvenais ražošanas apjomu pieauguma iemesls ir pieprasījuma palielināšanās vietējā tirgū, kā arī no māsas uzņēmumiem Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā un Dānijā,” vadības ziņojumā skaidro SIA “Consolis Latvija”. Aptuveni 63% no SIA “Consolis Latvija” ražošanas jaudas 2021.gadā tika noslogota ar projektiem ārpus Latvijas. Paralēli tam, uzņēmums vietējā tirgū aktīvi virzīja jaunus produktus un risinājumus. Tas palīdzējis tam nodrošināt vienmērīgāku ražošanas noslodzi un efektīvāku esošo ražošanas resursu izmantošanu.

Jānorāda, ka 2021.gadā SIA “Consolis Latvija” apgrozīja 23,06 milj. EUR, kas ir par 35,6% vairāk nekā 2020.gadā. Neskatoties uz to, uzņēmums strādājis ar 597,82 tūkst. EUR lieliem zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka ar zaudējumiem SIA “Consolis Latvija” strādājis arī 2020. un 2019.gadā.

Šogad SIA “Consolis Latvija” plāno palielināt ražošanas apjomus un esošo ražošanas jaudu noslodzi. “Uzsāktas iniciatīvas un aktivitātes plānotās stratēģijas īstenošanai turpmākajos gados un esošo ražošanas materiāltehnisko resursu vēl efektīvākai noslodzei,” norādījis SIA “Consolis Latvija”.

Uzņēmums gan vadības ziņojumā norādījis, ka paralēli pozitīvām IKP izaugsmes prognozēm tas izjūt arī sekas Krievijas iebrukumam Ukrainā, galvenokārt izejmateriālu un pakalpojumu cenu pieaugumā.

Lursoft dati rāda, ka igauņu E-BETOONELEMENT OU piederošais SIA “Consolis Latvija” 2021.gadā bija darba devējs 183 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās pērn samaksājis 1,57 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,82 milj. EUR.