“KONE Lifti Latvija” pērn gan apgrozījuma, gan peļņas kritums

07.09.2022 06:24:00

Liftu un eskalatoru apkopes, remonta, kā arī jaunu liftu un eskalatoru uzstādīšanas uzņēmums SIA “KONE Lifti Latvija” 2021.gadā strādājis ar apgrozījuma un peļņas kritumu. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka SIA “KONE Lifti Latvija” pagājušajā gadā apgrozīja 5,87 milj. EUR, kas ir par 8,66% mazāk nekā 2020.gadā. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma kritums saistīts ar mazāka apjoma projekta īstenošanu nekā gadu iepriekš.

Uzņēmuma peļņa pērn bijusi trīs reizes mazāka nekā 2020.gadā, sarūkot līdz 54,02 tūkst. EUR.

Somu Kone Oyj un Finescal Oy piederošais SIA “KONE Lifti Latvija” pagājušajā gadā ar darba vietām nodrošināja 98 darbiniekus. VID publiskotā informācija rāda, ka uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā 2021.gadā samaksājis 1,40 milj. EUR.

SIA “KONE Lifti Latvija” norādījis, ka Covid-19 pandēmija ietekmējusi arī liftu apkopes jomu, jo klienti smagāk skartajās nozarēs, piemēram, viesnīcu biznesā, mazumtirdzniecībā u.c. samazināja iepriekš plānotos izaugsmes tempus un apgrozījumu. Vienlaikus Covid-19 ir radījusi jaunu produktu nišu gaisa kvalitātes uzlabošanas jomā liftu kabīnēs un eskalatoru roku balstu dezinfekciju ar ultravioleto starojumu, kur SIA “KONE Lifti Latvija” ir konkurētspējīgi risinājumi. Uzņēmums strādā arī pie digitāla, uz mākslīgā intelekta bāzes balstīta, analītiskā resursa pakalpojumu ieviešanas, nodrošinot iekārtu preventīvu apkopi.

Pērn noslēgtie līgumi un uzsāktie projekti ļauj prognozēt stabilu SIA “KONE Lifti Latvija” apgrozījumu nākotnē.