Covid-19 krīzes ietekmē "Kulk" apgrozījums sarucis jau otro gadu pēc kārtas

07.09.2022 06:38:00

Jelgavā reģistrētais SIA “Kulk” 2021.gadā apgrozījis 8,28 milj. EUR, bet pēc nodokļu nomaksas guvis 516,95 tūkst. EUR lielu peļņu. Lursoft Multi atskaites dati liecina, ka uzņēmums ar apgrozījuma un peļņas kritumu strādājis otro gadu pēc kārtas. Iesniegtajā vadības ziņojumā SIA “Kulk” norādījis, ka apgrozījuma kritums jau otro gadu ir saistīts ar Covid-19 izraisīto krīzi, tostarp viesnīcas “Jelgava” sniegto pakalpojumu apgrozījuma samazinājumu.

Stāstot par nākotnes iecerēm, SIA “Kulk” norādījis, ka tas turpinās ieguldījumus specializētajā tehnikā, paplašinot piedāvātos pakalpojumus. Tiks meklēti partneri jaunu, perspektīvu projektu realizācijai, lai diversificētu riskus laikā, kad ģeopolitiskās situācijas ietekmē strauji pieaug cenas materiāliem un pakalpojumiem. “Risku diversificēšana spēs noturēt ienākumus līdzšinējā līmenī, kā arī pavērs jaunas iespējas nākotnē,” skaidro SIA “Kulk”.

Jānorāda, ka šogad SIA “Kulk” jau uzvarējis 12 publisko iepirkumu konkursos. No tiem lielākais ir Jelgavas novada pašvaldības 514,7 tūkst. EUR vērtais iepirkums par apgaismota gājēju celiņa izbūvi no A8 līdz Platones centram.

SIA “Kulk” darbības virzieni ir inženierkomunikāciju izbūve, ceļu būve un remonti, labiekārtošana, apzaļumošana un sētnieku pakalpojumi, kā arī transporta noma, viesu izmitināšanas pakalpojumi un biroju noma.

Aizvadītajā gadā Evai Melbārdei piederošais SIA “Kulk” bija darba devējs 174 darbiniekiem. Valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās uzņēmums 2021.gadā samaksājis 563,07 tūkst. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 311,50 tūkst. EUR.