“United Panel Group Europe” slēgs līgumus ar piegādātājiem no Turcijas, Ķīnas, Vjetnamas un Itālijas

08.09.2022 06:36:00

Krievijā ražotā saplākšņa realizētājs Latvijas un Eiropas Savienības teritorijā SIA “United Panel Group Europe” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 14,2 milj. EUR. Gada laikā tas ir pieaugums par 11,5%. Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, SIA “United Panel Group Europe” pērn strādājusi ar 1,76 milj. EUR zaudējumiem.

Stāstot par uzņēmuma attīstības plāniem šogad, SIA “United Panel Group Europe” vadība norādījusi, ka 2022.gadā pret Krieviju noteikto sankciju rezultātā būs ievērojama pārdošanas apjomu samazināšanās. “2022.gadā uzņēmums plāno noslēgt līgumus ar Turcijas, Ķīnas, Vjetnamas, Itālijas un citu valstu saplākšņa ražošanas uzņēmumiem, jo Eiropas Sankciju dēļ saplāksni no Krievijas vairs nav iespējams iegādāties, piegādāt un realizēt. Jo uzņēmumam būs vairāk partneru, jo ātrāk un efektīvāk spēsim nodrošināt mūsu esošo un jauno klientu vajadzības,” lasāms SIA “United Panel Group Europe” vadības ziņojumā. SIA “United Panel Group Europe” vienlaikus arī norādījis, ka Eiropā prognozējams liels saplākšņa deficīts, jo no Eiropas Savienības tirgus izstājušies ražotāji no Krievijas, tā rezultātā arī būtiski paaugstināsies cenas.

SIA “United Panel Group Europe” ir uzņēmums, kura viens no dalībniekiem – TVALEBI LTD – reģistrēts Kiprā, bet otrs – SIA “Woodaccord” – Latvijā. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Vaceslav Gejn un Anna Petlyakova.

Lursoft dati rāda, ka 2021.gadā SIA “United Panel Group Europe” bija nodarbināti 9 strādājošie. Uzņēmums nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā pērn samaksājis 1,7 milj. EUR.