Kravu pārvadātājam “Schenker” pērn zaudējumi

14.09.2022 06:23:00

Kravu pārvadātājs SIA “Schenker” 2021.gadā palielinājis apgrozījumu līdz 25,61 milj. EUR, kas gada laikā ir pieaugums par 15,75%. Pārskata gadu SIA “Schenker” noslēdzis ar 232,32 tūkst. EUR zaudējumiem, kas saistīts ar integrēto dzelzceļa kravu pārvadājumu pakalpojumu nodaļas restrukturizāciju un pamatlīdzekļu atlikušās vērtības samazināšanās korekcijām.

Aizvadītajā gadā SIA “Schenker” veicis 261,30 tūkst. EUR lielas investīcijas, iegādājoties jaunus pamatlīdzekļus, kā arī uzlabojot esošo infrastruktūru, kas dod iespēju klientiem piedāvāt augstvērtīgākus un konkurētspējīgākus pakalpojumus.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, SIA “Schenker” apturējis visu transporta pakalpojumu sniegšanu uz Krieviju, Baltkrieviju un Ukrainu, norādot, ka tas būtiski neietekmēs uzņēmuma darbu, jo transporta pakalpojumi uz šīm valstīm veido mazāk nekā 8% no kopējā apgrozījuma.

SIA “Schenker” mērķi 2022.gadā ir stiprināt vietējā tirgus daļu, turpināt attīstīt un palielināt savas pozīcijas tirgū, kā arī, ņemot vērā klientu vēlmes, piedāvāt pieprasījumam atbilstošākus integrētās loģistikas pakalpojumu risinājumus un piesaistīt jaunus klientus noliktavas pakalpojumiem. Uzņēmums plāno noturēt, attīstīt un paplašināt klientu loku un apjomus sauszemes, gaisa un jūras kravu pārvadājumu jomā.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka 2022.gadā SIA “Schenker” bija darba devējs 130 strādājošajiem. Vācijas kapitāla uzņēmums pagājušajā gadā nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 4,4 milj. EUR, no tiem 0,84 milj. EUR veidoja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet 0,44 milj. EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklis.