"Skonto Plan Ltd" strādājis ar zaudējumiem

20.09.2022 07:00:00

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Skonto Plan Ltd” saglabājis apgrozījumu iepriekšējā gada līmenī, bet strādājis ar zaudējumiem. Pērn uzņēmums apgrozīja 41,23 milj. EUR, finanšu gadu noslēdzot ar 1,74 milj. EUR zaudējumiem. Lursoft Multi atskaites dati rāda, ka iepriekš ar zaudējumiem uzņēmums strādājis 2016.gadā.

Pagājušais gads SIA “Skonto Plan Ltd” bijis izaicinājumu pilns dēļ neparedzamiem un nekontrolējamiem ārējiem faktoriem, kas ietekmējuši uzņēmuma darbu negatīvi. Piemēram, to aizvien ietekmē Brexit, tāpat arī jūtamas sekas atstājusi Covid-19 pandēmija, jo izmaksas, it īpaši tās, kas saistītas ar montāžas darbiem, neplānoti pieauga. Krievijas uzsāktais karš Ukrainā daudzām nozarēm Latvijā un pasaulē atnesis izejmateriālu cenu pieaugumu, ko SIA “Skonto Plan Ltd” risina, pārskatot noslēgtos sadarbības līgumus, kā arī ņem to vērā slēdzot jaunus.

Kopumā pērn SIA “Skonto Plan Ltd” strādājis pie 16 projektu realizācijas.

Ar mērķi būtiski audzēt nākotnes apgrozījumu, šogad SIA “Skonto Plan Ltd” daļu no ražošanas pārcēlis uz jaunām un modernām ražošanas telpām. Šogad arī iegādāti un darbību uzsākuši uzņēmuma saimnieciskajai darbībai nozīmīgi pamatlīdzekļi vairāku miljonu eiro apmērā, kā rezultātā SIA “Skonto Plan Ltd” šobrīd intensīvi strādā pie papildu darba vietu radīšanas un darbinieku piesaistes. Paplašināšanās rezultātā SIA “Skonto Plan Ltd” nodrošinās aptuveni 100 jaunas darba vietas. Lursoft dati rāda, ka 2021.gadā SIA “Skonto Plan Ltd” bija darba devējs 339 darbiniekiem.

Nākamajos darbības gados SIA “Skonto Plan Ltd” plāno turpināt nostiprināt savas pozīcijas Lielbritānijas tirgū, kāpinot 2022.gada konsolidēto apgrozījumu līdz 62 milj. EUR, kā arī vienlaicīgi izvērtēt iespējas startēt jaunos ārvalstu tirgos.

1992.gadā reģistrētā SIA “Skonto Plan Ltd” patiesais labuma guvējs ir Rihards Rāvis.