“Moduls Engineering” pērn strādājis ar zaudējumiem

27.09.2022 06:39:00

Pārskatu par darbību 2021.gadā iesniedzis SIA “Moduls Engineering”, liecina Lursoft pieejamā informācija. Iesniegtajā vadības ziņojumā redzams, ka pērn uzņēmums strādājis ar apgrozījuma kritumu un zaudējumiem.

Salīdzinot ar 2020.gadu, kad SIA “Moduls Engineering” apgrozīja 13,28 milj. EUR, pērn uzņēmuma apgrozījums samazinājies par 12,8%, sarūkot līdz 11,58 milj. EUR. Pretstatā 536,73 tūkst. EUR peļņai 2020.gadā, aizvadīto gadu uzņēmums pabeidzis ar 410,46 tūkst. EUR zaudējumiem. Uzņēmuma finanšu rezultātus ietekmējusi vairāku nozīmīgu objektu aizkavēšanās un darbu neizpildīšana sākotnēji plānotajos apjomos, kas saistīts ar projektu nepilnībām un ģenerāluzņēmēju problēmām objektu realizācijas gaitā. Ņemot vērā nepietiekamo izpildāmo darbu apjomu, atsevišķos periodos SIA “Moduls Engineering” veidojās dīkstāve. Iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka SIA “Moduls Engineering” darbību ietekmēja arī Covid-19 izraisītās materiālu piegādes problēmas un to izmaksu pieaugums, kas radīja būtisku sadārdzinājumu būvdarbu materiāliem.

Šogad SIA “Moduls Engineering” turpina realizēt objektus, kuru realizācija aizkavējās 2021.gadā, kas, savukārt, rada izaicinājumus saistībā ar būvniecības izmaksu sadārdzināšanos un izmaksu kompensējošo mehānismu piemērošanu.

SIA “Moduls Engineering” nodarbojas ar iekšējo elektrotehnisko un inženiertehnisko tīklu izbūvi, kā arī veic ēku būvdarbus un sniedz servisa pakalpojumus.

2021.gadā SIA “Moduls Engineering” apjomīgākie projekti bija Rīgas 1. slimnīcas 17.korpusa telpu atjaunošanas darbi operāciju bloka izveidei, Mežaparka Lielās estrādes pārbūves B posma B2 kārtas darbi, kā arī mācību telpu modernizēšana Rīgas Valsts 3. ģimnāzijā un ugunsaizsardzības sistēmu izbūve Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu ēkās.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka pērn SIA “Moduls Engineering” uzvarējis 17 publisko iepirkumu konkursos, savukārt šogad – jau 14.

SIA “Moduls Engineering” patiesā labuma guvēja ir Jekaterina Nikuļina.