Pasažieru pārvadātājam "Nordeka" kārtējās izmaiņas valdē

27.09.2022 07:15:00

Lursoft Klientu Portfeļa monitorings ziņo par izmaiņām pasažieru pārvadātāja AS “Nordeka” valdes sastāvā. Valdes locekļa amatu atstājis Renārs Circenis, savukārt līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Edvards Valdmanis turpmāk ieņems AS “Nordeka” valdes locekļa krēslu. Jānorāda, ka valdes priekšsēdētāja amatā Edvards Valdmanis atradās vien no š.g. 9.septembra, bet līdz tam bija uzņēmuma valdes loceklis. No amata atceltais Renārs Circenis AS “Nordeka” valdē atradās mazāk nekā trīs nedēļas.

Par AS “Nordeka” jauno valdes priekšsēdētāju iecelts Genrihs Peršteins, kuram pieder nepilni 20% holdingkompānijas SIA “RTS investīcijas” daļu.

Jānorāda, ka valdes locekles amatu uzņēmumā turpinās ieņemt Natālija Borisenko.

Pasažieru pārvadātājs AS “Nordeka” pērn strādājis ar apgrozījuma kritumu par 21,77% un zaudējumiem. Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā AS “Nordeka” apgrozījums saruka līdz 9,9 milj. EUR, bez zaudējumi veidoja 220,53 tūkst. EUR.

Ar 2021.gada 1. augustu AS “Nordeka” uzsāka maršrutu tīkla “Bauska” un “Pierīga” apkalpošanu, savukārt aizvadītā gada aprīlī noslēdza arī līgumu ar “Autotransporta direkcija” par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes maršrutu tīkla daļās “Cēsis” un “Limbaži, Sigulda”. Pērn AS “Nordeka” turpināja arī sniegt skolnieku pārvadāšanas pakalpojumus, kā arī 13. sezonu sniedza transporta pakalpojumus “Dinamo Rīga” KHL un Jaunatnes hokeja līgas čempionātu laikā. Ceturto gadu pēc kārtas AS “Nordeka” apkalpoja arī Basketbola klubu “VEF Rīga”, veicot pārvadājumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Neskatoties uz visu iepriekšminēto, AS “Nordeka” 2021.gadā strādāja ar būtiski mazāku pārvadājumu apjomu. Iesniegtajā vadības ziņojumā uzņēmums norādījis, ka tā nobraukums reģionālajos starppilsētu nozīmes maršrutos, salīdzinot ar 2020.gadu, samazinājās par 22%. Kopumā uzņēmums pērn pārvadājis 2,07 miljonus pasažieru, no tiem 79,6% - par pilnu maksu.

Aizvadītajā gadā AS “Nordeka” bija darba devējs 252 darbiniekiem. Lursoft pieejamā informācija rāda, ka iedzīvotāju ienākuma nodoklī tas pērn samaksāja 0,61 milj. EUR, bet valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 1,24 milj. EUR. Rēķinot uzņēmuma veiktās nodokļu iemaksas uz vienu strādājošo, redzams, ka aizvadītajā gadā tās bijušas augstākas nekā nozarē vidēji.