“Rīgas centrālais termināls” turpinājis strādāt ar zaudējumiem

28.09.2022 06:20:00

SIA “Rīgas centrālais termināls” aizvadītajā gadā palielinājis apgrozījumu līdz 9,15 milj. EUR, liecina Lursoft pieejamais gada pārskats. Salīdzinot ar 2020.gadu, pērn SIA “Rīgas centrālais termināls” apgrozījums audzis par 40,7%. Tas saistīts ar kravu apjoma pieaugumu, kā arī kravu struktūras un tarifu izmaiņām.

Neskatoties uz apgrozījuma kāpumu, SIA “Rīgas centrālais termināls” jau trešo gadu pēc kārtas turpinājis strādāt ar zaudējumiem, pērn tiem pēc nodokļu nomaksas veidojot 3,48 milj. EUR.

Aizvadītajā gadā SIA “Rīgas centrālais termināls”  bija darba devējs 178 darbiniekiem. Uzņēmums valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās 2021.gadā samaksājis 1,27 milj. EUR, bet iedzīvotāju ienākuma nodoklī – 0,65 milj. EUR.

2021.gadā SIA “Rīgas centrālais termināls” pārkrauto kravu apjoms bija 1,4 milj. t un 35,9 tūkst. TEU. Šogad uzņēmums plāno turpināt attīstīt saimniecisko darbību beramkravu un ģenerālkravu pārkraušanas un glabāšanas jomā. Neskatoties uz ģeopolitisko situāciju, SIA “Rīgas centrālais termināls” paplašina klientu bāzi un pārkraujamo kravu struktūru.

Lursoft izziņas dati rāda, ka šogad veikta SIA “Rīgas centrālais termināls” reorganizācija, pievienojot pie uzņēmuma AS “Rīgas ostas elevators”, kā arī daļu no SIA “Skonto metāls”.

Līdz š.g. maijam SIA “Rīgas centrālais termināls”  patiesais labuma guvējs bija Edvards Šlesers, taču šobrīd uzņēmums sniedzis informāciju, ka tā patieso labuma guvēju noskaidrot nav iespējams.