"Kompānija NA" dubultojusi apgrozījumu

28.09.2022 06:43:00

Mārupes novadā reģistrētā SIA “Kompānija NA”, kas darbojas apgaismes ierīču ražošanas un mākslas palīgdarbību nozarēs, iesniegtajā vadības ziņojumā atzīst, ka 2021.gads tai bija jaunu uzņēmējdarbības veidu izmēģinājumu pilns, saglabājot jau esošās iespējas un modeļus, jo globālā pandēmija būtiski ietekmēja izklaides industriju visā pasaulē. “Tika meklēti un atrasti jauni produkti no citām industrijām, kā arī jauni partneri. Kā visveiksmīgākais darbības modelis ir dažādu produktu ražošanas pasūtītājiem, piemēram, notekūdeņu attīrīšanas iekārtu komponentes, vēja ģeneratoru inspekcijas iekārtu komponentes, mūzikas sintezatori, barošanas avoti, robotizētu iekārtu komponentes u.c.,” teikts SIA “Kompānija NA” vadības ziņojumā. Ražošanas apjoms šai sfērā, kā norādījis pats uzņēmums, 2021.gadā bija 3,4 milj. EUR.

Lursoft pieejamais gada pārskats rāda, ka 2021.gadā SIA “Kompānija NA” apgrozījums, salīdzinot ar 2020.gadu, dubultojies, sasniedzot 6,51 milj. EUR.  

Neskatoties uz publisku pasākumu būtiskiem ierobežojumiem, gaismu aparatūras un skatuves konstrukciju īres apjoms bija 1,67 milj. EUR, kas ir mazāk nekā gados pirms pandēmijas, bet būtiski pārsniedza 2020.gadu, pateicoties mērķtiecīgai jaunu biznesa nišu meklējumiem.

SIA “Kompānija NA” peļņa pēc nodokļiem 2021.gadā bija 233,26 tūkst. EUR.

Atjaunojoties izklaides industrijai pasaulē, SIA “Kompānija NA” plāno piedalīties starptautiskās izstādēs un paplašināt produkcijas klāstu ar patlaban potenciāli pieprasītiem produktiem. Nozarēs, kurās krīze nav atstājusi savu postošo iespaidu, uzņēmums plāno būtiski palielināt intelektuālo un ražošanas jaudu piedāvājumu klientiem.

Lursoft dati rāda, ka Normundam Bļasānam un Aldim Janevicam piederošais SIA “Kompānija NA” reģistrēts 1994.gadā. Pērn uzņēmumā bija nodarbināti 79 strādājošie.